Σοκολατένιος κορμός ( μωσαϊκό ). Το πιο νόστιμο κι εύκολο γλυκάκι του καλοκαιριού (και όχι μόνο).
Φέρνει μνήμες παιδικές και στιγμές ατελείωτης ευχαρίστησης !!!
Υλικά:
•► 250 γρ. φυτικό βούτυρο
•► 100 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 100 γραμμάρια κακάο
•► 200 γρ. νηστήσιμα μπισκότα
•► 1 ποτήρι νερού χονδροκοπανισμένα και καβουρντισμένα καρύδια
•► ½ ποτήρι νερού μπράντι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατώνουμε το μείγμα καλά.
Σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια, τα ραντίζουμε με το μπράντι και τα προσθέτουμε μαζί με τα καρύδια στο μείγμα του βουτύρου. Ανακατώνουμε καλά όλα τα υλικά.
Σχηματίζουμε το μείγμα σε ρολό περίπου 5 εκ., το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
monastiriaka.gr
•► 250 γρ. φυτικό βούτυρο
•► 100 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 100 γραμμάρια κακάο
•► 200 γρ. νηστήσιμα μπισκότα
•► 1 ποτήρι νερού χονδροκοπανισμένα και καβουρντισμένα καρύδια
•► ½ ποτήρι νερού μπράντι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατώνουμε το μείγμα καλά.
Σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια, τα ραντίζουμε με το μπράντι και τα προσθέτουμε μαζί με τα καρύδια στο μείγμα του βουτύρου. Ανακατώνουμε καλά όλα τα υλικά.
Σχηματίζουμε το μείγμα σε ρολό περίπου 5 εκ., το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
monastiriaka.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου