Φτιάξτε ένα υπέροχο σπιτικό λικέρ λεμόνι και αρωματίστε με αυτό τα γλυκά και τα παγωτά σας.
Υλικά:
•► 12 βιολογικά λεμόνια (να μην έχουν ψεκαστεί)
•► 700 ml vodka (κατά προτίμηση με αλκοόλ 50%)
•► 350 ml εμφιαλωμένο νερό
•► 500 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Με έναν καθαριστή πατάτας, αφαιρούμε τις φλούδες των λεμονιών. Προσέχουμε να μην αφαιρέσουμε και τη λευκή σάρκα. Σε περίπτωση που μαζί με τη φλούδα πάρουμε και το λευκό τμήμα που καλύπτει τη σάρκα το αφαιρούμε με μαχαίρι.
Ψιλοκόβουμε τις φλούδες και τις τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Γεμίζουμε το βάζο με τη vodka και το αφήνουμε σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος για 4 εβδομάδες.
Μετά το πέρας των 4 εβδομάδων, ετοιμάζουμε το σιρόπι ζάχαρης: τοποθετούμε το νερό σε μία κατσαρόλα και θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει, αρχίζουμε να τοποθετούμε τη ζάχαρη αναδεύοντας το μείγμα μας. Μόλις λιώσει, αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει τελείως.
Αφαιρούμε τις φλούδες με ένα σουρωτήρι και αναμειγνύουμε το σιρόπι ζάχαρης με την αρωματισμένη βότκα.
Χρησιμοποιώντας ένα τουλπάνι ή φίλτρο γαλλικού καφέ, φιλτράρουμε το λικέρ λεμόνι 4-5 φορές ή μέχρι να γίνει διαυγές. Το τοποθετούμε σε φιάλες 500ml και το βάζουμε στο ψυγείο.
Το μυστικό: Εντός του ψυγείου μπορεί να συντηρηθεί για έως και 1 χρόνο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
sokolatomania.gr , omorfamystika.gr
•► 12 βιολογικά λεμόνια (να μην έχουν ψεκαστεί)
•► 700 ml vodka (κατά προτίμηση με αλκοόλ 50%)
•► 350 ml εμφιαλωμένο νερό
•► 500 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Με έναν καθαριστή πατάτας, αφαιρούμε τις φλούδες των λεμονιών. Προσέχουμε να μην αφαιρέσουμε και τη λευκή σάρκα. Σε περίπτωση που μαζί με τη φλούδα πάρουμε και το λευκό τμήμα που καλύπτει τη σάρκα το αφαιρούμε με μαχαίρι.
Ψιλοκόβουμε τις φλούδες και τις τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Γεμίζουμε το βάζο με τη vodka και το αφήνουμε σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος για 4 εβδομάδες.
Μετά το πέρας των 4 εβδομάδων, ετοιμάζουμε το σιρόπι ζάχαρης: τοποθετούμε το νερό σε μία κατσαρόλα και θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει, αρχίζουμε να τοποθετούμε τη ζάχαρη αναδεύοντας το μείγμα μας. Μόλις λιώσει, αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει τελείως.
Αφαιρούμε τις φλούδες με ένα σουρωτήρι και αναμειγνύουμε το σιρόπι ζάχαρης με την αρωματισμένη βότκα.
Χρησιμοποιώντας ένα τουλπάνι ή φίλτρο γαλλικού καφέ, φιλτράρουμε το λικέρ λεμόνι 4-5 φορές ή μέχρι να γίνει διαυγές. Το τοποθετούμε σε φιάλες 500ml και το βάζουμε στο ψυγείο.
Το μυστικό: Εντός του ψυγείου μπορεί να συντηρηθεί για έως και 1 χρόνο.
Καλή επιτυχία~Στην Υγεία σας κι άσπρο πάτο
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
sokolatomania.gr , omorfamystika.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου