Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Άνγκορ Βατ: Το μεγαλύτερο
θρησκευτικό μνημείο του κόσμου !!!



Αποτελεί το δημοφιλέστερο αξιοθέατο της Καμπότζης και ένα από τα πιο γνωστά όλου του κόσμου. Ο λόγος για το Άνγκορ Βατ, τη μεγαλύτερη θρησκευτική κατασκευή παγκοσμίως.

Πρόκειται για ένα ναό, στην περιοχή Άνγκορ της Καμπότζης και ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τους Χμερ κατά την περίοδο της βασιλείας του Σουριαβαρμάν του II κατά τον 12ο αιώνα ως ο κύριος ναός αλλά και ως η πρωτεύουσα του κράτους του.

Πήρε την τελική του μορφή κατά την περίοδο της βασιλείας του Τζαγιαβαρμάν του VII. Αποτελεί βέβαια το σημαντικότερο σύμβολο της χώρας καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο ιερό, οποιασδήποτε θρησκείας στον κόσμο και όταν χτίστηκε ήταν αφιερωμένος στο θεό Βισνού.

Στην πραγματικότητα το Άνγκορ Βατ, αποτελεί ένα συγκρότημα σε μια μεγάλη πολιτεία με άλλα κτίσματα. Ο ναός περιβάλλεται από τέσσερα προστατευτικά τείχη και εκτείνεται σε τρία επίπεδα και δεν επιτρεπόταν από όλους η πρόσβαση στο κάθε επίπεδο.

Η τεράστια κατασκευή έχει ύψος περίπου 65 μέτρα και γύρω της υπάρχει μια μεγάλη τάφρος, ενώ ολόκληρη η έκτασή της είναι 1,62 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Επιπλέον στην είσοδο και στον μεγάλο διάδρομο που υπάρχει για να εισέλθει κανείς, βρίσκονται κιγκλιδώματα σε σχήμα φιδιών ως προστάτες.

Το Άνγκορ Βατ αποτέλεσε ιερό τόπο διαφόρων θρησκειών όπως του Ινδουισμού, καθώς αυτός ήταν αφιερωμένος στον Βισνού, αλλά και του Βουδισμού. O Βίσνου λατρευόταν κυρίως ως προστάτης και συντηρητής του κόσμου που αποκαθιστούσε την ηθική τάξη τη λεγόμενη «ντάρμα».

Για τη δημιουργία του ναού βέβαια υπάρχουν πολλοί θρύλοι καθώς αποτελεί ένα τεράστιο μνημείο που προκαλεί δέος και θαυμασμό για το πώς κατασκευάστηκε.

Για την ολοκλήρωσή του χρησιμοποιήθηκαν δύο είδη της αρχιτεκτονικής των Χμερ, του «ναού-βουνού» και ενός μεταγενέστερου στυλ. Ο Άνγκορ Βατ προκαλεί το θαυμασμό για το μεγαλείο και την αρμονία της αρχιτεκτονικής του και για τα πολυάριθμα ανάγλυφά του στους τοίχους.

Στην «πολιτεία» αυτή μέσα στη ζούγκλα υπάρχει επίσης και ο ινδουιστικός ναός Μπαµτεάι Σάµρε, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το Άνγκορ Βατ και διαθέτει εντυπωσιακές ανάγλυφες διακοσμήσεις στους τοίχους, όπως του Βισνού.

Σε όλη αυτή την έκταση βέβαια υπάρχουν και άλλα μνημεία διαφορετικών στυλ και αρχιτεκτονικής και ολόκληρη η πολιτεία χαρακτηρίστηκε μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco το 1993.


Δείτε τις φωτογραφίες...







Δεν υπάρχουν σχόλια :