Μια ΥΠΕΡΟΧΗ συνταγή για χορτοφάγους και όχι μόνον !!!
Μπιφτέκια στο τηγάνι, φτιαγμένα από πολλά και διάφορα λαχανικά, πάρα πολύ νόστιμα, γεμάτα βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, υγιεινά και ελαφριά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους !!!!!!
Υλικά:
•► 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
•► 3 κολοκυθάκια
•► 4 μέτριες πατάτες
•► 2 καρότα
•► 4 κ.σ. μανιτάρια
•► 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•► 1 πιπεριά
•► 3 φρυγανιές
•► Λίγο μαϊντανό
•► Λίγο άνηθο
•► Αλάτι
•► Πιπέρι
•► Αλεύρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μανιτάρια.
Τρίβουμε στην λεπτή πλευρά του τρίφτη τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα καρότα και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια.
Επίσης αλέθουμε τις φρυγανιές. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια λεκάνη, και προσθέτουμε τις φρυγανιές, το μπέικιν και αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει ένας ελαφρά σφιχτός χυλός. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για μία ώρα, για να βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους κι αν δούμε ότι αραιώνει αρκετά, συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη.
Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια το μείγμα και τηγανίζουμε.
Μόλις ροδίσει από την μια πλευρά γυρνάμε με μια σπάτουλα την άλλη, και όχι με πηρούνι, για να μείνουν αφράτα.
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
agiameteora.net , poimin.gr
•► 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
•► 3 κολοκυθάκια
•► 4 μέτριες πατάτες
•► 2 καρότα
•► 4 κ.σ. μανιτάρια
•► 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•► 1 πιπεριά
•► 3 φρυγανιές
•► Λίγο μαϊντανό
•► Λίγο άνηθο
•► Αλάτι
•► Πιπέρι
•► Αλεύρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μανιτάρια.
Τρίβουμε στην λεπτή πλευρά του τρίφτη τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα καρότα και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια.
Επίσης αλέθουμε τις φρυγανιές. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια λεκάνη, και προσθέτουμε τις φρυγανιές, το μπέικιν και αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει ένας ελαφρά σφιχτός χυλός. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για μία ώρα, για να βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους κι αν δούμε ότι αραιώνει αρκετά, συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη.
Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια το μείγμα και τηγανίζουμε.
Μόλις ροδίσει από την μια πλευρά γυρνάμε με μια σπάτουλα την άλλη, και όχι με πηρούνι, για να μείνουν αφράτα.
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
agiameteora.net , poimin.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου