Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Σπιρουλίνα: Οφέλη και παρενέργειες !!!


Εγκυκλοπαίδεια της Φύσης !!!

Η σπιρουλίνα ή αrthrospira platensis – αrthrospira maxima όπως αποκαλείται επιστημονικώς είναι φύκος-αποικία των βακτηρίων Arthospira Platensis και Arthospira Maxima και όπως υποδηλώνει και το όνομά της έχει χαρακτηριστική σπειρωτή μορφή. Ενδημεί σε Αφρική Ασία, Κεντρική Αμερική έχει μπλε πράσινο χρώμα και σήμερα καλλιεργείται ευρέως ως δημοφιλής «υπερτροφή».

Δεν υπάρχουν ωστόσο επαρκή δεδομένα για την γενίκευση της χρήσης της ως «super» ενισχυτική ουσία καθολικά των οργάνων του οργανισμού όπως λανθασμένα πιστεύεται από πολλούς καταναλωτές.

Η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά , βιταμίνη Ε, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, χαλκό, σίδηρο, σελήνιο, και γ-λινολενικό οξύ.

Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ενίσχυση των πρωτεϊνών του σώματος και της βιταμίνης Β12 σε χορτοφάγους, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η σπιρουλίνα δεν απορροφάται επαρκώς μετά την κατάποση.

Η σπιρουλίνα εισήχθη σχετικά πρόσφατα στην φαρέτρα της εναλλακτικής ιατρικής μετά από μελέτες στις οποίες βελτίωσε το μεταβολισμό των λιπιδίων και της γλυκόζης, μείωσε το λίπος στο ήπαρ και ανέδειξε καρδιοπροστατευτική δράση.

Η σπιρουλίνα έχει αρκετά ενεργά συστατικά με σημαντικές βιολογικές δράσεις όπως το phycocyanobilin, χημική ένωση που αναστέλλει την δραστηριότητα της οξειδάσης NADPH (Nicotinamide Adenine Dinucleotide Phosphate).

Με την αναστολή αυτή η σπιρουλίνα εκδηλώνει ισχυρή αντι-οξειδωτική και αντι-φλεγμονώδη δράση. Η σπιρουλίνα περιέχει υψηλή συγκέντρωση zeaxantuin, που συνδέεται με την υγεία των ματιών και συντελεί στη μείωση του κινδύνου καταρράκτη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας σε ηλικιωμένους.

Τα οφέλη της Σπιρουλίνας

•► Μείωσε τη συγκέντρωση αρσενικού σε άτομα που ζούσαν σε περιοχές με αυξημένες συγκεντρώσεις αρσενικού στο πόσιμο ύδωρ

•► Μείωσε την επίπτωση προκαρκινικών βλαβών του στόματος σε χρήστες καπνού

•► Είχε ηπατο προστατευτική δράση σε άτομα με χρόνια ηπατίτιδα

•► Μείωση τη νεφροτοξική και ηπατοτοξική δράση ορισμένων τοξικών ουσιών

•► Συντέλεσε στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος στην προστασία έναντι αλλεργικών αντιδράσεων και είχε αντιική και αντικαρκινική δράση σε πειραματόζωα.

•► Είχε αντιφλεγμονώδη και αντι αρθριτική δράση σε πειραματόζωα.

•► Βελτίωσε το μεταβολισμό ασθενών συντελώντας στην ορθή ρύθμιση του σακχάρου των λιπιδίων αίματος και στη μείωση του σπλαγχνικού λίπους

•► Επέδειξε αντιική δράση έναντι των ιών του έρπητα, της γρίπης και του HIV στο εργαστήριο.

•► Συντέλεσε στη μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων σε πειραματόζωα και στη μείωση των επιπέδων ισταμίνης που απελευθερώνεται κατά την αλλεργική αντίδραση

Οι παρενέργειες της Σπιρουλίνας

Η σπιρουλίνα εύκολα επιμολύνεται με μολυσματικούς παράγοντες, τοξικές ουσίες που ονομάζονται μικροκυστίνες, βαρέα μέταλλα από το περιβάλλον. Πρέπει να λαμβάνεται σχολαστική μέριμνα για την καθαρότητα του προϊόντος.

Έχουν σημειωθεί θάνατοι από προϊόντα με αυξημένες συγκεντρώσεις βλαπτικών προσμίξεων. Η σπιρουλίνα αυτή καθεαυτή μπορεί να προκαλέσει αλλεργία σε ευαίσθητα άτομα, αύξηση ουρικού οξέος, διαταραχή πέψης.

Τα άτομα με φαινυλκετονουρία (PKU) πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη σπιρουλίνας. Οι άνθρωποι με αυτή τη σπάνια πάθηση δεν μπορούν να μεταβολίσουν το αμινοξύ φαινυλαλανίνη. Η σπιρουλίνα αποτελεί πλούσια πηγή φαινυλαλανίνης.

Οι ασθενείς με αυτοάνοση νόσο, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, λύκο, πρέπει να αποφύγουν την λήψη σπιρουλίνας, η οποία μπορεί να ενισχύσει το πρόβλημα της αυτοανοσίας.

Η λήψη της σπιρουλίνας δε συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, λόγω έλλειψης επαρκών δεδομένων ασφάλειας για τις περιόδους αυτές.

Η σπιρουλίνα ενδέχεται να αλληλεπιδράσει δυσμενώς με φάρμακα που προκαλούν καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος όπως:

•► Adalimumab

•► Αζαθειοπρίνη

•► Κυκλοσπορίνη

•► Etanercept

•► Infliximab

•► Λεφλουνομίδη

•► Μεθοτρεξάτη

•► Μυκοφαινολάτη (CellCept)

Σημαντική Σημείωση:

Όπως στην περίπτωση όλων των βοτάνων όταν χρησιμοποιούνται για ιατρική χρήση, οι δοσολογίες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων είναι υψηλότερες των δοσολογιών που χρησιμοποιούνται για διατροφική χρήση.

Πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα η σπιρουλίνα να είναι ελεύθερη προσμίξεων, να υπάρχει η ενδεικνυόμενη ιατρική παρακολούθηση για τον καθορισμό της δοσολογίας και της διάρκειας της θεραπείας προς αποφυγή παρενεργειών.


Το άρθρο έγραψε η Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη ,ιατρός ειδική παθολόγος έχει εργαστεί επί χρόνια σε νοσοκομεία και είναι επιστημονική σύμβουλος σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς σταθμούς. Έχει καταχωρηθεί στην διεθνή εγκυκλοπαίδεια WHO IS WHO.

enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :