Να μια γλυκιά συνταγή που θα μας φτιάξει τη διάθεσή. Τα πλούσια και λαχταριστά μπισκότα με τα κομματάκια σοκολάτας είναι εύκολα !!!!!
Υλικά:   { Για 25 περίπου κομμάτια }
•► 200 γρ. βούτυρο
•► ¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
•► 200 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή νιφάδες σοκολάτας
•► 1,5 φλ. τσαγιού αλεύρι
•► ½ φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
•► ¼ φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
•► 1 αυγό
•► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•► 1 δόση βανίλια σκόνη
•► ½ κουταλάκι κανέλα
•► ¼ κουταλάκι μπαχάρι
•► 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτετε το αυγό και την καστανή ζάχαρη και μειώνετε την ταχύτητα του μίξερ.
Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα, τη βανίλια, τα μπαχαρικά, τη μπέικιν και το αλάτι.
Ανακατεύετε την κουβερτούρα με το αλεύρι και την προσθέτετε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Βάζουμε κουταλιές από το μίγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
Τα βγάζετε πάνω σε σχάρα και όταν κρυώσουν τελείως τα φιλάτε σε αεροστεγές δοχείο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
•► 200 γρ. βούτυρο
•► ¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
•► 200 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή νιφάδες σοκολάτας
•► 1,5 φλ. τσαγιού αλεύρι
•► ½ φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
•► ¼ φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
•► 1 αυγό
•► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•► 1 δόση βανίλια σκόνη
•► ½ κουταλάκι κανέλα
•► ¼ κουταλάκι μπαχάρι
•► 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτετε το αυγό και την καστανή ζάχαρη και μειώνετε την ταχύτητα του μίξερ.
Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα, τη βανίλια, τα μπαχαρικά, τη μπέικιν και το αλάτι.
Ανακατεύετε την κουβερτούρα με το αλεύρι και την προσθέτετε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Βάζουμε κουταλιές από το μίγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
Τα βγάζετε πάνω σε σχάρα και όταν κρυώσουν τελείως τα φιλάτε σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου