Γεμάτη εύκολα, πικάντικα και νόστιμα πιάτα, η μεξικάνικη κουζίνα έχει ιδιαίτερη πέραση στους νέους, ενώ πολλές από τις προτάσεις ταιριάζουν σε ότι ώρες της ημέρας και αν τα φάτε.
Γιατί λοιπόν δεν οργανώνετε σπίτι μια βραδιά με μεξικάνικο στυλ ??
Η προκολομβιανή κουζίνα των Αζτέκων και των Μάγιας, που στηριζόταν στο καλαμπόκι, τα φασόλια, τις διάφορες πιπεριές, το κακάο, τα μπαχαρικά και τα εξωτικά φρούτα, επηρεάστηκε καθοριστικά από τους Ισπανούς, που πρόσθεσαν το ρύζι και το τυρί και, πιο πρόσφατα, από τις αμερικάνικες γευστικές προτιμήσεις.
Είναι μία κουζίνα με πλούσιες, δυνατές γεύσεις, ποικιλία υλικών και χρωμάτων, που δεν θα τη λέγαμε εκλεπτυσμένη, αλλά νόστιμη και λαχταριστή !!!!!
Υλικά:
•► 500 γρ. πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας (π.χ. κοχύλι ή κοφτό)
•► 2 – 3 κουταλιές λάδι
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 1 πράσινη πιπεριά κομμένη κύβους
•► 1 τσίλι ψιλοκομμένο
•► 500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
•► 500 γρ. κιμά (καλύτερα χοιρινό, αλλά μπορείτε να βάλετε και μοσχαρίσιο)
•► 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans) στραγγισμένα
•► 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
•► Από μια πρέζα θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη, όλα ξερά
•► ½ κουταλάκι πάπρικα
•► 1,5 λίτρο ζωμό κρέατος (ή νερό, αλλά με ζωμό είναι νοστιμότερο)
•► Αλάτι, πιπέρι
•► Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και την πιπεριά. Τα τσιγαρίζετε.
Προσθέτετε τα φασόλια και το καλαμπόκι.
Ανακατεύετε και ρίχνετε το χυμό ντομάτας, το ζωμό, τα μπαχαρικά και μπόλικο αλατοπίπερο.
Όταν το μείγμα βράσει, ρίχνετε και τα ζυμαρικά.
Ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι τα ζυμαρικά να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε αρκετά (μην ξεχνάτε να ανακατεύετε που και που).
Κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε το φαγητό σκεπασμένο να «τραβήξουν» λίγο τα ζυμαρικά και το σερβίρετε ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
•► 500 γρ. πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας (π.χ. κοχύλι ή κοφτό)
•► 2 – 3 κουταλιές λάδι
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 1 πράσινη πιπεριά κομμένη κύβους
•► 1 τσίλι ψιλοκομμένο
•► 500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
•► 500 γρ. κιμά (καλύτερα χοιρινό, αλλά μπορείτε να βάλετε και μοσχαρίσιο)
•► 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans) στραγγισμένα
•► 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
•► Από μια πρέζα θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη, όλα ξερά
•► ½ κουταλάκι πάπρικα
•► 1,5 λίτρο ζωμό κρέατος (ή νερό, αλλά με ζωμό είναι νοστιμότερο)
•► Αλάτι, πιπέρι
•► Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και την πιπεριά. Τα τσιγαρίζετε.
Προσθέτετε τα φασόλια και το καλαμπόκι.
Ανακατεύετε και ρίχνετε το χυμό ντομάτας, το ζωμό, τα μπαχαρικά και μπόλικο αλατοπίπερο.
Όταν το μείγμα βράσει, ρίχνετε και τα ζυμαρικά.
Ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι τα ζυμαρικά να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε αρκετά (μην ξεχνάτε να ανακατεύετε που και που).
Κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε το φαγητό σκεπασμένο να «τραβήξουν» λίγο τα ζυμαρικά και το σερβίρετε ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου