Πολύ εύκολο επιδόρπιο ψυγείου, νόστιμο και δροσερό, με ζελέ, κρέμα και φρούτα. Μπορούν να το κάνουν ακόμη και τα παιδιά.
Υλικά:   { για 6 μερίδες }
•► 1 συσκευασία Ζελέ φράουλα ή κεράσι
•► 2 μερίδες Φρέσκα φρούτα εποχής (π.χ. 2 μήλα ή 2 μπανάνες, ή 2 αχλάδια κτλ)
•► 450 ml Νερό
•► 500 ml (2 κούπες) Γάλα
•► 45 γρ. Κορν φλάουρ
•► 45 γρ. Ζάχαρη
•► 1/2 κουταλάκι Εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 συσκευασία βανιλίνη)
•► 3 μικρά Μπισκότα σαβαγιάρ
•► 6 κουταλιές Σαντιγί (προαιρετικά για την διακόσμηση)
•► 6 Κερασάκια γλασέ (προαιρετικά για την διακόσμηση)
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το ζελέ με τα 450 ml νερό και σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το μοιράζετε σε 6 μπολάκια και το αφήνετε να κρυώσει. Όταν αρχίσει να πήζει, καθαρίζετε τα φρούτα και τα κόβετε κομμάτια. Τα μοιράζετε στα μπολ. Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο να πήξει εντελώς.
Σε κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε να λιώσει το κορν φλάουρ. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να πήξει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας που και που να κρυώσει ελαφρά.
Κόβετε τα μπισκότα σαβαγιάρ σε κυβάκια και τα μοιράζετε στα μπολ με το ζελέ. Από πάνω μοιράζετε την κρέμα.
Αφήνετε να κρυώσουν (όσο κρυώνουν, στην επιφάνεια θα εμφανιστούν μερικές φυσαλίδες αέρα. Είναι ο αέρας που βγαίνει από τα μπισκότα, καθώς ποτίζονται από την κρέμα. Τις σπάτε για να είναι όμορφη η επιφάνεια του γλυκού) τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.
Αν θέλετε διακοσμήστε τα γλυκά με μια κουταλιά σαντιγί και ένα κερασάκι γλασέ πριν τα σερβίρετε (οι θερμίδες είναι υπολογισμένες χωρίς την διακόσμηση και για φρούτα, ένα μήλο και μία μπανάνα).
Προετοιμασία: 10 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Σύνολο: 20 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 213 θερμίδες
Λιπαρά: 2 γρ.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
•► 1 συσκευασία Ζελέ φράουλα ή κεράσι
•► 2 μερίδες Φρέσκα φρούτα εποχής (π.χ. 2 μήλα ή 2 μπανάνες, ή 2 αχλάδια κτλ)
•► 450 ml Νερό
•► 500 ml (2 κούπες) Γάλα
•► 45 γρ. Κορν φλάουρ
•► 45 γρ. Ζάχαρη
•► 1/2 κουταλάκι Εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 συσκευασία βανιλίνη)
•► 3 μικρά Μπισκότα σαβαγιάρ
•► 6 κουταλιές Σαντιγί (προαιρετικά για την διακόσμηση)
•► 6 Κερασάκια γλασέ (προαιρετικά για την διακόσμηση)
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το ζελέ με τα 450 ml νερό και σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το μοιράζετε σε 6 μπολάκια και το αφήνετε να κρυώσει. Όταν αρχίσει να πήζει, καθαρίζετε τα φρούτα και τα κόβετε κομμάτια. Τα μοιράζετε στα μπολ. Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο να πήξει εντελώς.
Σε κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε να λιώσει το κορν φλάουρ. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να πήξει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας που και που να κρυώσει ελαφρά.
Κόβετε τα μπισκότα σαβαγιάρ σε κυβάκια και τα μοιράζετε στα μπολ με το ζελέ. Από πάνω μοιράζετε την κρέμα.
Αφήνετε να κρυώσουν (όσο κρυώνουν, στην επιφάνεια θα εμφανιστούν μερικές φυσαλίδες αέρα. Είναι ο αέρας που βγαίνει από τα μπισκότα, καθώς ποτίζονται από την κρέμα. Τις σπάτε για να είναι όμορφη η επιφάνεια του γλυκού) τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.
Αν θέλετε διακοσμήστε τα γλυκά με μια κουταλιά σαντιγί και ένα κερασάκι γλασέ πριν τα σερβίρετε (οι θερμίδες είναι υπολογισμένες χωρίς την διακόσμηση και για φρούτα, ένα μήλο και μία μπανάνα).
Προετοιμασία: 10 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Σύνολο: 20 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 213 θερμίδες
Λιπαρά: 2 γρ.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου