Εύκολη, πρωτότυπη και πολύ νόστιμη συνταγή για ρολό κιμά με μπέικον.
Είναι χορταστική και αν περισσέψει μπορεί να γίνει την επομένη σάντουιτς.
Υλικά:   { για 8 μερίδες }
•► 3 φέτες Ψωμί τοστ
•► 1/3 κούπας Γάλα
•►2 κουταλιές σούπας Λάδι
•► 1 μέτριο Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
•► 2 σκελίδες Τριμμένο σκόρδο
•► 1 κλαδί Ψιλοκομμένο σέλερι
•► 1 μέτριο Τριμμένο καρότο:
•► 2 κουταλιές σούπας Γούστερ σως (Worcestershire sauce)
•► 1 κουταλιά σούπας Ξύδι:
•► ½ κούπα Ψιλοκομμένα ξερά δαμάσκηνα
•► 4 φέτες Ψιλοκομμένο μπέικον
•► 1 κιλό Παχύ μοσχαρίσιο κιμά (ή 700 γρ. μοσχαρίσιο και 300 γρ. χοιρινό)
•►2 μέτρια Αυγά
•►½ κούπα Ψιλοκομμένο μαϊντανό
•► από 1 πρέζα Τριμμένο γαρύφαλλο, κανέλα, τζίντερ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο και το περνάτε ελαφρά με λάδι.
Τρίβετε στο μπλέντερ το ψωμί σε ψίχουλα. Τα βάζετε σε μπολ και τα περιχύνετε με το γάλα.
Βάζετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο.
Τα μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 4 - 5 λεπτά.
Τα κατεβάζετε από την φωτιά και τα προσθέτετε στο μπολ με τα ψίχουλα, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνετε καλά τον κιμά και πλάθετε ένα ρολό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ αν δεν είναι εύκολο με τα χέρια).
Βάζετε το ρολό στο ετοιμασμένο ταψί και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.
Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά.
Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Άλλα χαρακτηριστικά:
Προετοιμασία: 25 λεπτά ~ Μαγείρεμα: 1 ώρα και 20 λεπτά ~ Σύνολο: 1 ώρα και 45 λεπτά
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα: Θερμίδες: 251 θερμίδες ~ Λιπαρά: 15 γρ.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
•► 3 φέτες Ψωμί τοστ
•► 1/3 κούπας Γάλα
•►2 κουταλιές σούπας Λάδι
•► 1 μέτριο Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
•► 2 σκελίδες Τριμμένο σκόρδο
•► 1 κλαδί Ψιλοκομμένο σέλερι
•► 1 μέτριο Τριμμένο καρότο:
•► 2 κουταλιές σούπας Γούστερ σως (Worcestershire sauce)
•► 1 κουταλιά σούπας Ξύδι:
•► ½ κούπα Ψιλοκομμένα ξερά δαμάσκηνα
•► 4 φέτες Ψιλοκομμένο μπέικον
•► 1 κιλό Παχύ μοσχαρίσιο κιμά (ή 700 γρ. μοσχαρίσιο και 300 γρ. χοιρινό)
•►2 μέτρια Αυγά
•►½ κούπα Ψιλοκομμένο μαϊντανό
•► από 1 πρέζα Τριμμένο γαρύφαλλο, κανέλα, τζίντερ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο και το περνάτε ελαφρά με λάδι.
Τρίβετε στο μπλέντερ το ψωμί σε ψίχουλα. Τα βάζετε σε μπολ και τα περιχύνετε με το γάλα.
Βάζετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο.
Τα μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 4 - 5 λεπτά.
Τα κατεβάζετε από την φωτιά και τα προσθέτετε στο μπολ με τα ψίχουλα, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνετε καλά τον κιμά και πλάθετε ένα ρολό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ αν δεν είναι εύκολο με τα χέρια).
Βάζετε το ρολό στο ετοιμασμένο ταψί και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.
Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά.
Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Άλλα χαρακτηριστικά:
Προετοιμασία: 25 λεπτά ~ Μαγείρεμα: 1 ώρα και 20 λεπτά ~ Σύνολο: 1 ώρα και 45 λεπτά
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα: Θερμίδες: 251 θερμίδες ~ Λιπαρά: 15 γρ.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου