Μια πολύ αρωματική και γευστική μαρμελάδα με πεπόνι - το οποίο είναι πλούσιο σε κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο.
Απολαύστε την στο ψωμί αλλά και … στο παγωτό σας !!!!!!
Υλικά:
•► 1 κιλό πεπόνι τη σάρκα
•► ½ κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
•► 2 κ.γ. λεμόνι
•► 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
•► 1-2 κουταλιές σούπας λιμοντσέλο (λικέρ) { προαιρετικά }
Εκτέλεση:
Κόβουμε το πεπόνι σε κύβους.
Το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Προσέχουμε να μην κολλήσει ανακατεύοντας πού και πού με ξύλινη κουτάλα.
Μετά από καμιά ώρα ή όταν αρχίσει να μοιάζει με μαρμελάδα χαμηλώνουμε τη φωτιά να μην μας αρπάξει και ανακατεύουμε πιο συχνά.
Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
Κάνουμε το κόλπο με το πιατάκι και όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε και τη βανίλια … Έτοιμη !!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν βάλετε ζάχαρη με πηκτίνη, απλά θα αργήσει να δέσει γιατί βγάζει πολλά υγρά. Το αργίτικο πεπόνι είναι πιο γλυκό νομίζω. Αν βάλετε το απλό, ίσως θέλει παραπάνω ζάχαρη.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
poimin.gr
•► 1 κιλό πεπόνι τη σάρκα
•► ½ κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
•► 2 κ.γ. λεμόνι
•► 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
•► 1-2 κουταλιές σούπας λιμοντσέλο (λικέρ) { προαιρετικά }
Εκτέλεση:
Κόβουμε το πεπόνι σε κύβους.
Το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Προσέχουμε να μην κολλήσει ανακατεύοντας πού και πού με ξύλινη κουτάλα.
Μετά από καμιά ώρα ή όταν αρχίσει να μοιάζει με μαρμελάδα χαμηλώνουμε τη φωτιά να μην μας αρπάξει και ανακατεύουμε πιο συχνά.
Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
Κάνουμε το κόλπο με το πιατάκι και όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε και τη βανίλια … Έτοιμη !!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν βάλετε ζάχαρη με πηκτίνη, απλά θα αργήσει να δέσει γιατί βγάζει πολλά υγρά. Το αργίτικο πεπόνι είναι πιο γλυκό νομίζω. Αν βάλετε το απλό, ίσως θέλει παραπάνω ζάχαρη.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
poimin.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου