Ένας πολύ ωραίος τρόπος να φτιάξουμε αυτό το πολύ εμφανίσιμο ζυμαρικό, το τριβελάκι, ή τις βίδες !!!!
Υλικά:
•► 1 πακέτο Τριβελάκι
•► 2 κονσέρβες Τόνο χωρίς λάδι
•► 1 κιλό Ντομάτες ξεφλουδισμένες
•► 1 κουταλάκι Κόκκινο πιπέρι
•► 1 ποτηράκι του κρασιού Ελαιόλαδο
•► 2 Ξερά κρεμμύδια τριμμένα
•► 15-20 Ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
•► 5-6 Φύλλα ψιλοκομμένη αρμπαρόριζα
•► 5-6 Λιαστές ντομάτες
•► Μαντζουράνα Φρέσκια ψιλοκομμένη
•► Αλάτι
•► Πιπέρι
•► Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένετε τις ελιές πολύ καλά, τις στραγγίζετε, βγάζετε το κουκούτσι και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σουρώνετε τον τόνο και τον κόβετε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τη μαντζουράνα, την αρμπαρόριζα, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.
Μόλις δέσει προσθέτετε τον τόνο και τις ελιές και ανακατεύετε.
Βράζετε το τριβελάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Το σουρώνετε και το βάζετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τον τόνο.
Κουνάτε την κατσαρόλα για να δέσουν όλα τα υλικά.
Σερβίρετε το φαγητό σε μια μεγάλη πιατέλα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
poimin.gr , misko.gr
•► 1 πακέτο Τριβελάκι
•► 2 κονσέρβες Τόνο χωρίς λάδι
•► 1 κιλό Ντομάτες ξεφλουδισμένες
•► 1 κουταλάκι Κόκκινο πιπέρι
•► 1 ποτηράκι του κρασιού Ελαιόλαδο
•► 2 Ξερά κρεμμύδια τριμμένα
•► 15-20 Ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
•► 5-6 Φύλλα ψιλοκομμένη αρμπαρόριζα
•► 5-6 Λιαστές ντομάτες
•► Μαντζουράνα Φρέσκια ψιλοκομμένη
•► Αλάτι
•► Πιπέρι
•► Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένετε τις ελιές πολύ καλά, τις στραγγίζετε, βγάζετε το κουκούτσι και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σουρώνετε τον τόνο και τον κόβετε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τη μαντζουράνα, την αρμπαρόριζα, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.
Μόλις δέσει προσθέτετε τον τόνο και τις ελιές και ανακατεύετε.
Βράζετε το τριβελάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Το σουρώνετε και το βάζετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τον τόνο.
Κουνάτε την κατσαρόλα για να δέσουν όλα τα υλικά.
Σερβίρετε το φαγητό σε μια μεγάλη πιατέλα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
poimin.gr , misko.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου