Νοστιμότατες ψητές φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο, η μυρωδιά του οποίου όμως γίνεται πολύ ελαφριά, χάρη στα υπόλοιπα μπαχαρικά της συνταγής.
Ένας ιδανικός ΜΕΖΕΣ τόσο για κυρίως πιάτο, μεζεδάκι, μπουφέ, πάρτυ και κάθε είδους συνεστίαση !!!
Υλικά:   { για 6 μερίδες }
•► 2 κιλά Φτερούγες κοτόπουλου
•► 8 – 9 σκελίδες Τριμμένο σκόρδο
•► 6 κουταλιές Ελαιόλαδο
•► ½ Χυμό λεμονιού
•► ½ κουταλάκι Τριμμένη κανέλα
•► ½ κουταλάκι Πιπέρι καγιέν
•► 1 κουταλάκι Τριμμένο μπαχάρι
•► ½ κουταλάκι Μαύρο πιπέρι:
•► Αλάτι { προαιρετικά } όσο σας αρέσει
Εκτέλεση:
Kόβετε τις φτερούγες του κοτόπουλου σε τρία μέρη και πετάτε το μικρό ακριανό κομμάτι. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Αναμειγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και προσθέτετε τις φτερούγες γυρίζοντας τις από όλες τις πλευρές μέσα στη μαρινάτα.
Τις αφήνετε τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο γυρίζοντάς τις 1-2 φορές μέσα στη μαρινάτα.
Τις ψήνετε στο γκριλ γυρίζοντας τις στη μέση του ψησίματος ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρονται ζεστές !!!!
Προετοιμασία: 10 λεπτά και 2 ώρες μαρινάρισμα ~ Μαγείρεμα: 30 λεπτά
~ Σύνολο: 40 λεπτά
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα { 320 gr } ~ Θερμίδες:380 ~ Λιπαρά:24 gr
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com , syntagi.gr
•► 2 κιλά Φτερούγες κοτόπουλου
•► 8 – 9 σκελίδες Τριμμένο σκόρδο
•► 6 κουταλιές Ελαιόλαδο
•► ½ Χυμό λεμονιού
•► ½ κουταλάκι Τριμμένη κανέλα
•► ½ κουταλάκι Πιπέρι καγιέν
•► 1 κουταλάκι Τριμμένο μπαχάρι
•► ½ κουταλάκι Μαύρο πιπέρι:
•► Αλάτι { προαιρετικά } όσο σας αρέσει
Εκτέλεση:
Kόβετε τις φτερούγες του κοτόπουλου σε τρία μέρη και πετάτε το μικρό ακριανό κομμάτι. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Αναμειγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και προσθέτετε τις φτερούγες γυρίζοντας τις από όλες τις πλευρές μέσα στη μαρινάτα.
Τις αφήνετε τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο γυρίζοντάς τις 1-2 φορές μέσα στη μαρινάτα.
Τις ψήνετε στο γκριλ γυρίζοντας τις στη μέση του ψησίματος ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρονται ζεστές !!!!
Προετοιμασία: 10 λεπτά και 2 ώρες μαρινάρισμα ~ Μαγείρεμα: 30 λεπτά
~ Σύνολο: 40 λεπτά
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα { 320 gr } ~ Θερμίδες:380 ~ Λιπαρά:24 gr
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com , syntagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου