Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Βοδινό φιλέτο με κάστανα !!!



Ένα ευγενές χειμωνιάτικο πιάτο που θα ενθουσιάσει και τον πιο "παράξενο" καλεσμένο !!!

Υλικά:   { Για 4 μερίδες }

•► 4 βοδινά φιλέτα στέικ (200 γρ. το καθένα)
•► 12 βρασμένα κάστανα
•► 4 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς
•► 100 γρ. βούτυρο
•► 1 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά
•► 1 κ.γ. μουστάρδα αλάτι, πιπέρι
•► 500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
•► 2 κ.σ. λάδι
•► 1 κ.σ. ζάχαρη
•► 400 ml δυνατό κόκκινο κρασί
•► 600 ml μοσχαρίσιο ζωμό

Εκτέλεση:

Χονδροκόβουμε τα κάστανα και τα αναμειγνύουμε με το τρίμμα φρυγανιάς, 60 γρ. βούτυρο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε το υπόλοιπο βούτυρο { 40 γρ. } σε νιφάδες και το βάζουμε στην κατάψυξη. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε τέταρτα.

Πλένουμε τα στέικ και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα στέικ περ. 3 λεπτά από όλες τις πλευρές και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε σε προθερμασμένη πιατέλα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε λίγο να καραμελωθούν. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σβήνουμε με το κρασί. Τα βράζουμε μέχρι να πιουν το μισό ζουμί, προσθέτουμε το ζωμό και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να μειωθεί το ζουμί και να γίνει ελαφρώς σιροπιαστό.

Μοιράζουμε το μείγμα με τα κάστανα πάνω στα στέικ και τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο να γκρατιναριστούν, μέχρι τα κάστανα να αποκτήσουν τραγανή καφετιά κρούστα.

Καρυκεύουμε πάλι τα κρεμμυδάκια με αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και τα σερβίρουμε με τα στέικ. Συνοδεύονται με πουρέ και ντομάτες ψημένες στο γκριλ.

Χρόνος παρασκευής: περ. 45 λεπτά (χωρίς το σοτάρισμα, το βράσιμο και το γκρατινάρισμα)
Διατροφικά στοιχεία Ανά μερίδα: περ. 671 kcal/2818 kj, 73 γρ. πρωτ., 26 γρ. λιπ., 20 γρ. υδατ.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii

radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :