Ένα υπέροχο πιάτο ζυμαρικών με καπνιστό σολομό και βελούδινη σάλτσα από τυρί κρέμα.
Καπνιστός σολομός, μια εκλεκτή λιχουδιά που δίνει ντελικάτη υπόσταση σ΄ ένα πιάτο που ξεχωρίζει για τα διακριτικά του αρώματα.
Μία πολύ εύκολη μακαρονάδα, λαχταριστή και απολαυστική, αφιερωμένη στο καλό γούστο και στους λάτρεις αυτού του ιδιαίτερου εδέσματος !!!!
Υλικά:
•► ½ κιλό ζυμαρικά (φαρφάλες, πένες ή άλλο)
•► 1 σκελίδα σκόρδο από την πρέσα
•► 1 πακέτο καπνιστό σολομό ( 200 γρ.) ψιλοκομμένο
•► 1 σφηνάκι βότκα ή κρασί λευκό
•► 1 κουτί κρέμα γάλακτος ελαφριά ή σόγιας
•► Λίγο λάδι ή βούτυρο
•► Λευκό πιπέρι
•► Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά (εγώ λιγκουίνι είχα μόνο) σε αλατισμένο νερό και αφού τα στραγγίσω, ρίχνω λίγο λάδι για να μην κολλήσουν. Κρατώ και μισό φλιτζάνι μακαρονόζουμο.
Σοτάρουμε το σκόρδο με το λάδι ή βούτυρο και σβήνω με το κρασί αφήνω 2-3 λεπτά.
Προσθέτω λίγο σολομό και ανακατεύω.
Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και το λευκό πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρά, 1-2 λεπτά.
Προσθέτω τον υπόλοιπο σολομό , ανακατεύω και αν χρειαστεί προσθέτω και από το ζουμί που κράτησα για να το αραιώσω. Μην τον αφήσετε να βράσει γιατί θα χάσει το άρωμά του.
Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να πάει η σάλτσα μας παντού.
Αν θέλουμε, ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
•► ½ κιλό ζυμαρικά (φαρφάλες, πένες ή άλλο)
•► 1 σκελίδα σκόρδο από την πρέσα
•► 1 πακέτο καπνιστό σολομό ( 200 γρ.) ψιλοκομμένο
•► 1 σφηνάκι βότκα ή κρασί λευκό
•► 1 κουτί κρέμα γάλακτος ελαφριά ή σόγιας
•► Λίγο λάδι ή βούτυρο
•► Λευκό πιπέρι
•► Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά (εγώ λιγκουίνι είχα μόνο) σε αλατισμένο νερό και αφού τα στραγγίσω, ρίχνω λίγο λάδι για να μην κολλήσουν. Κρατώ και μισό φλιτζάνι μακαρονόζουμο.
Σοτάρουμε το σκόρδο με το λάδι ή βούτυρο και σβήνω με το κρασί αφήνω 2-3 λεπτά.
Προσθέτω λίγο σολομό και ανακατεύω.
Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και το λευκό πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρά, 1-2 λεπτά.
Προσθέτω τον υπόλοιπο σολομό , ανακατεύω και αν χρειαστεί προσθέτω και από το ζουμί που κράτησα για να το αραιώσω. Μην τον αφήσετε να βράσει γιατί θα χάσει το άρωμά του.
Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να πάει η σάλτσα μας παντού.
Αν θέλουμε, ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου