Νόστιμα και εύκολα αλμυρά κουλουράκια ή μπατόν σαλέ όπως ονομάζονται αλλιώς. Τέλεια συντροφιά για τον καφέ και το τσάι.
Υλικά: { για 100 κουλουράκια περίπου }
•► 500 γρ. βούτυρο Σε θερμοκρασία δωματίου
•► 3 μεγάλα Αυγά
•► 180 γρ. Γάλα
•► 300 γρ. Τριμμένη σκληρή φέτα
•► 25 γρ. Αλάτι
•► 25 γρ. Μπέικιν πάουντερ
•► ½ κουταλάκι Πιπέρι
•► 1200 γρ. περίπου Αλεύρι
•► 1 Χτυπημένο αυγό για το άλειμμα
•► λίγο Τριμμένο κεφαλοτύρι για γαρνίρισμα
•► λίγα Ωμά αμύγδαλα ή φουντούκια { προαιρετικά για γαρνίρισμα }
Εκτέλεση:
Kοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει και το χτυπάτε στο μίξερ. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γάλα και τέλος τη φέτα.
Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα του αλεύρου ενώ ζυμώνετε με το χέρι. Όταν απορροφηθεί όλο το αλεύρι αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή περίπου ώρα.
Πλάθετε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τα αλείφετε με χτυπημένο αυγό και αν θέλετε τα πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί ή γαρνίρετε με φουντούκι ή αμύγδαλο.
Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή πάνω σε λαδόχαρτο και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
•► 500 γρ. βούτυρο Σε θερμοκρασία δωματίου
•► 3 μεγάλα Αυγά
•► 180 γρ. Γάλα
•► 300 γρ. Τριμμένη σκληρή φέτα
•► 25 γρ. Αλάτι
•► 25 γρ. Μπέικιν πάουντερ
•► ½ κουταλάκι Πιπέρι
•► 1200 γρ. περίπου Αλεύρι
•► 1 Χτυπημένο αυγό για το άλειμμα
•► λίγο Τριμμένο κεφαλοτύρι για γαρνίρισμα
•► λίγα Ωμά αμύγδαλα ή φουντούκια { προαιρετικά για γαρνίρισμα }
Εκτέλεση:
Kοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει και το χτυπάτε στο μίξερ. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γάλα και τέλος τη φέτα.
Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα του αλεύρου ενώ ζυμώνετε με το χέρι. Όταν απορροφηθεί όλο το αλεύρι αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή περίπου ώρα.
Πλάθετε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τα αλείφετε με χτυπημένο αυγό και αν θέλετε τα πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί ή γαρνίρετε με φουντούκι ή αμύγδαλο.
Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή πάνω σε λαδόχαρτο και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου