Φτιάξτε και απολαύστε ένα δροσερό ελαφρύ και άκρως καλοκαιρινό γλυκό με πρωταγωνιστές τα φρέσκα φρούτα και το γιαούρτι.
Πλούσια σε βιταμίνη C, κατατάσσεται πανηγυρικά στις πιο νόστιμες light κρέμες που έχουμε δοκιμάσει !!!
Υλικά:
•► 5 ροδάκινα λευκόσαρκα καθαρισμένα και πολτοποιημένα στο μουλτι
•► 1 κ.σ.στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 (έβαλα la mia stevia)
•► 3 φύλλα ζελατίνης των 5 γρ. (15 γρ.)
•► 1 κουτί εβαπορέ λαιτ παγωμένο(2 ώρες στην κατάψυξη)
•► 2 κεσεδάκια γιαούρτι 0%
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζελατίνη σε ενα μπολ με παγωμένο νερό
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό ροδάκινου με την στεβια και το ζεσταίνουμε καλά(οχι να βράσει)
Στύβουμε καλά τη ζελατίνη και την βάζουμε στο μείγμα ροδάκινο+στέβια
Ανακατεύουμε πολύ καλά για 2 λεπτά και αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει
Αφού έχει κρυώσει ρίχνουμε το παγωμένο εβαπορέ και τα γιαούρτια
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί και μοιράζουμε σε φορμάκια ή μεγάλη φόρμα και Το βάζουμε στο ψυγείο !!!!
Σημείωση 1: Τι είναι το Μπαβαρουάζ ???.. Δείτε ... Κλασικό γαλλικό επιδόρπιο παρόμοιο με μους που ονομάζεται και κρέμα Βαυαρίας. Έχει βελούδινη υφή και συνήθως αποτελείται από κάποια γεύση, όπως φράουλα { η' ανανά } για παράδειγμα, σαντιγί και ζελατίνη.
Σημείωση 2: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesgiadiabitikoys
•► 5 ροδάκινα λευκόσαρκα καθαρισμένα και πολτοποιημένα στο μουλτι
•► 1 κ.σ.στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 (έβαλα la mia stevia)
•► 3 φύλλα ζελατίνης των 5 γρ. (15 γρ.)
•► 1 κουτί εβαπορέ λαιτ παγωμένο(2 ώρες στην κατάψυξη)
•► 2 κεσεδάκια γιαούρτι 0%
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζελατίνη σε ενα μπολ με παγωμένο νερό
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό ροδάκινου με την στεβια και το ζεσταίνουμε καλά(οχι να βράσει)
Στύβουμε καλά τη ζελατίνη και την βάζουμε στο μείγμα ροδάκινο+στέβια
Ανακατεύουμε πολύ καλά για 2 λεπτά και αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει
Αφού έχει κρυώσει ρίχνουμε το παγωμένο εβαπορέ και τα γιαούρτια
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί και μοιράζουμε σε φορμάκια ή μεγάλη φόρμα και Το βάζουμε στο ψυγείο !!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση 1: Τι είναι το Μπαβαρουάζ ???.. Δείτε ... Κλασικό γαλλικό επιδόρπιο παρόμοιο με μους που ονομάζεται και κρέμα Βαυαρίας. Έχει βελούδινη υφή και συνήθως αποτελείται από κάποια γεύση, όπως φράουλα { η' ανανά } για παράδειγμα, σαντιγί και ζελατίνη.
Σημείωση 2: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesgiadiabitikoys
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου