Μια λαχταριστή και δροσερή και πολυ νόστιμη συνταγή, που θα σας ξετρελάνει !!!
Υλικά:
Για την Βάση
•► 1 φλ. τσαγιού κινόα λευκή
•► 2 φλ. τσαγιού νερό
•► 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
•► 1 φλ.τσ, ωμά αμύγδαλα
•► 100 γρ σοκολάτα με στέβια
•► 4 κ.σ. στέβια κρυσταλλική ( έβαλα la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 )
•► 1 πρέζα αλάτι
Για την Κρέμα
•► 300 γρ γιαούρτι 2%
•► 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
•► 1 1/2 φλ. τσ. βραστό νερό
•►1 φλ. τσ. κρύο νερό
•► 2 κ.σ. la mia stevia κρυσταλλική 1:3
Για το τελείωμα
•► 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη + 2 φλ. τσ. νερό
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα 2 φλ. τσ. νερό με μιά πρέζα αλάτι και ρίχνουμε την κινόα… αφήνουμε 2 λεπτά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αποσύρουμε απο την φωτιά.. Το αφήνουμε 20 λεπτά και το μεταφέρουμε στο μούλτι…
Προσθέτουμε την μπανάνα, τη στέβια και τα αμύγδαλα… Χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά…
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε την σοκολάτα και την ενώνουμε με το μείγμα που χτυπήσαμε στο μούλτι… ανακατεύουμε πολύ καλά και το στρώνουμε στην φόρμα... Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάζουμε την γιαουρτοκρέμα.
Βράζουμε 1 1/2 φλ. τσ. νερό και διαλύουμε τη σκόνη ζελέ φράουλα και την στέβια.. μετά προσθέτουμε 1 φλ. τσ. παγωμένο νερό και το γιαούρτι… ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά και το προσθέτουμε στην φόρμα πάνω από την βάση κινόα …Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες να πήξη πολύ καλά..
Το τελευταίο που θα κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη βάζοντας 1 φλ. τσ. βραστό νερό διαλύουμε το ζελέ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα και προσθέτουμε 1 φλ.τσ. παγωμένο νερό… Το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό μας και περιμένουμε ακόμα 1 ώρα να παγώσει… διακοσμούμε με φράουλες και μπανάνα…!!!
Είναι ένα πολύ εύκολο και οικονομικό γλυκό διαίτης και το όνομά του το πήρε από το πάντρεμα κινόα + μπανάν α= Μπανόα και φυσικά την φράουλα...!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Μάθετε περισσότερα για την Κινόα ΕΔΩ
sokolatomania.gr , syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr
Για την Βάση
•► 1 φλ. τσαγιού κινόα λευκή
•► 2 φλ. τσαγιού νερό
•► 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
•► 1 φλ.τσ, ωμά αμύγδαλα
•► 100 γρ σοκολάτα με στέβια
•► 4 κ.σ. στέβια κρυσταλλική ( έβαλα la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 )
•► 1 πρέζα αλάτι
Για την Κρέμα
•► 300 γρ γιαούρτι 2%
•► 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
•► 1 1/2 φλ. τσ. βραστό νερό
•►1 φλ. τσ. κρύο νερό
•► 2 κ.σ. la mia stevia κρυσταλλική 1:3
Για το τελείωμα
•► 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη + 2 φλ. τσ. νερό
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα 2 φλ. τσ. νερό με μιά πρέζα αλάτι και ρίχνουμε την κινόα… αφήνουμε 2 λεπτά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αποσύρουμε απο την φωτιά.. Το αφήνουμε 20 λεπτά και το μεταφέρουμε στο μούλτι…
Προσθέτουμε την μπανάνα, τη στέβια και τα αμύγδαλα… Χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά…
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε την σοκολάτα και την ενώνουμε με το μείγμα που χτυπήσαμε στο μούλτι… ανακατεύουμε πολύ καλά και το στρώνουμε στην φόρμα... Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάζουμε την γιαουρτοκρέμα.
Βράζουμε 1 1/2 φλ. τσ. νερό και διαλύουμε τη σκόνη ζελέ φράουλα και την στέβια.. μετά προσθέτουμε 1 φλ. τσ. παγωμένο νερό και το γιαούρτι… ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά και το προσθέτουμε στην φόρμα πάνω από την βάση κινόα …Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες να πήξη πολύ καλά..
Το τελευταίο που θα κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη βάζοντας 1 φλ. τσ. βραστό νερό διαλύουμε το ζελέ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα και προσθέτουμε 1 φλ.τσ. παγωμένο νερό… Το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό μας και περιμένουμε ακόμα 1 ώρα να παγώσει… διακοσμούμε με φράουλες και μπανάνα…!!!
Είναι ένα πολύ εύκολο και οικονομικό γλυκό διαίτης και το όνομά του το πήρε από το πάντρεμα κινόα + μπανάν α= Μπανόα και φυσικά την φράουλα...!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή Σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Μάθετε περισσότερα για την Κινόα ΕΔΩ
sokolatomania.gr , syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου