Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ελίζα Κονοφάγου: Αναπτύσσει νέες τεχνικές υπερήχων για τη θεραπεία ασθενειών
όπως το Αλτσχάιμερ !!!



Η Ελίζα Κονοφάγου είναι καθηγήτρια Βιοϊατρικής Μηχανικής και Ραδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υπερήχων και Ελαστικής Απεικόνισης. Στόχος της η ανάπτυξη νέων τεχνικών υπερήχων τόσο για την απεικόνιση όσο και για θεραπευτικές εφαρμογές σε ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.

Σπούδασε Χημική Φυσική στο Πανεπιστήμιο Paris 6, Βιοϊατρική Μηχανική στο Imperial College και Ελαστική Απεικόνιση στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας των ΗΠΑ.



Το 1991 εργάστηκε ως βοηθός έρευνας στο Ινστιτούτο Pierre et Marie Curie στο Παρίσι και την επόμενη χρονιά στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Charles στην Πράγα.

Το 1993 εργάστηκε για έναν χρόνο ως Βιοϊατρικός Μηχανικός στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα, αλλά και ως βοηθός έρευνας στον Δημόκριτο.

Από το 1994 έως το 1999 διετέλεσε βοηθός έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Από το 1999 έως το 2002 έγινε ερευνήτρια στο Brigham and Women’s Hospital του Harvard.

Από το 2003 έως σήμερα είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και επίσης επισκέπτης επιστήμονας στο Brigham and Women’s Hospital του Harvard.

Κύριος στόχος του εργαστηρίου της είναι η ενεργοποίηση στοχευμένης δόσης φαρμάκου στον εγκέφαλο, ανοίγοντας το φράγμα αίματος-εγκεφάλου με εστιασμένο υπέρηχο. Το φράγμα αίματος- εγκεφάλου είναι ένας μηχανισμός προστασίας.

Προστατεύει τον εγκέφαλο από βλαβερές ουσίες αλλά επίσης καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των φαρμάκων. Η μέθοδος που αναπτύσσει η καθηγήτρια έχει ως στόχο να μπορέσουμε στο μέλλον να θεραπεύουμε αποτελεσματικότερα εκδηλώσεις των νόσων του Αλσχάϊμερ και του Πάρκισον.

«Ο υπέρηχος αποτελείται από ακουστικά κύματα. Αν αυξήσεις την ένταση και την πίεση των κυμάτων μπορείς να έχεις βιολογικές επιδράσεις στους ιστούς» δηλώνει.

Επίσης το εργαστήριο της ασχολείται με τη χαρτογράφηση των μηχανικών και ηλεκτρομηχανικών ιδιοτήτων της καρδιάς χρησιμοποιώντας ελαστογραφία μυοκαρδίου και απεικόνιση ηλεκτρομηχανολογικών κυμάτων,

...την παρακολούθηση της θεραπείας κατάλυσης υψηλής έντασης εστιασμένων υπέρηχων με αρμονική απεικόνιση κίνησης και τη χρήση απεικόνισης κύματος παλμού για να ποσοτικοποιηθεί η ακαμψία του αρτηριακού τοιχώματος και να αξιολογηθεί η πιθανότητα μιας ρήξης ανευρύσματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια :