Ένα γλυκό από τα παλιά, μια vintage συνταγή τότε ακόμα που στα αστικά σπίτια και στα ζαχαροπλαστεία της εποχής τα έλεγαν μακαρόν και πολυ αργότερα εργολάβους.
Ιδανικό γλυκό, με εκλεπτυσμένη γεύση και φίνα αρώματα αμυγδάλου και ανθόνερου.
Αγαπημένοι λοιπόν ,παραδοσιακοί εργολάβοι, πασπαλισμένοι με φιλέ αμυγδάλου και γεμιστοί με μαρμελάδα ανάμεσα τους η' και σκέτοι !!!!!
Υλικά:
•► 350 γ.ρ αμύγδαλο + λίγα ακόμα για από πάνω
•► 100 γρ. la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
•► 3 ασπράδια αυγού
•► 1 κ.σ. ανθόνερο
•► ½ κ.γλ. αλάτι
•► μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
Η εκτέλεση είναι πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη.
Βάζουμε στο μούλτι τα ασπρισμένα αμύγδαλα μαζί με την στέβια να γίνουν σκόνη.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι να γίνει πολύ σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε στην μαρέγκα το ανθόνερο και το μείγμα στέβια-αμύγδαλο ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 αέρα να προθερμανθεί
Σε λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα και ή βάζουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά ή το βάζουμε σε σακούλα κορνέ και το απλώνουμε σε μικρά ομοιόμορφα σχήματα στρογγυλά ή μακρόστενα.
Πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
Βάζουμε στο κέντρο 1 αμύγδαλο ολόκληρο και τα ψήνουμε στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει το πολύ για 12 με 15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν βάζουμε ανάμεσα λίγη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και ενώνουμε…
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
sokolatomania.gr
•► 350 γ.ρ αμύγδαλο + λίγα ακόμα για από πάνω
•► 100 γρ. la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
•► 3 ασπράδια αυγού
•► 1 κ.σ. ανθόνερο
•► ½ κ.γλ. αλάτι
•► μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
Η εκτέλεση είναι πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη.
Βάζουμε στο μούλτι τα ασπρισμένα αμύγδαλα μαζί με την στέβια να γίνουν σκόνη.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι να γίνει πολύ σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε στην μαρέγκα το ανθόνερο και το μείγμα στέβια-αμύγδαλο ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 αέρα να προθερμανθεί
Σε λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα και ή βάζουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά ή το βάζουμε σε σακούλα κορνέ και το απλώνουμε σε μικρά ομοιόμορφα σχήματα στρογγυλά ή μακρόστενα.
Πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
Βάζουμε στο κέντρο 1 αμύγδαλο ολόκληρο και τα ψήνουμε στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει το πολύ για 12 με 15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν βάζουμε ανάμεσα λίγη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και ενώνουμε…
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
sokolatomania.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου