Ένα διαφορετικό μωσαϊκό ψυγείου. Η κλασική συνταγή στη βέγκαν και πλέον υγιεινή εκδοχή της. Αντί για μαργαρίνη χρησιμοποιώ αβοκάντο, κερδίζοντας έτσι σε γεύση αλλά και ωφέλιμα λιπαρά. Είναι πάρα πολύ ωραίο !!!
Υλικά:
•► 4 ώριμα αβοκάντο
•► 1 φλ. τσ. κακάο
•► 3 κ.σ. la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1/3 ή 1 κ.σ. υγρή στέβια ή 1 φλ. τσ. ζάχαρη καρύδας
•► ½ φλ. τσ. κονιάκ
•► ½ φλ. τσ. καρύδι ( ή αμύγδαλο)
•► 1 συσκευασία μπισκότα digestive
Για την Γκανάζ
•► 200 γρ. σοκολάτα με στέβια και 80γρ εβαπορέ λάιτ
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και βάζουμε στο μίξερ το εσωτερικό τους μαζί με το κακάο και την στέβια
Χτυπάμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Σπάμε με το χέρι μας τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα αφού το αφαιρέσουμε από το μίξερ.
Ανακατεύουμε με κουτάλι καλά βάζοντας και τα καρύδια.
Σε μια μακρόστενη φόρμα βάζουμε μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα σκεπάζοντας το με μεμβράνη. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το εβαπορέ σε σημείο βρασμού αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε σε κομματάκια την σοκολάτα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει και να γίνει μια ωραία γκανάζ.
Βγάζουμε την φόρμα από την κατάψυξη την γυρνάμε ανάποδα βγάζοντας το μωσαϊκό μας και αφαιρούμε την μεμβράνη.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά την γκανάζ από πάνω (προσοχή να μην είναι πολύ ζεστή) καλύπτουμε και τα πλαϊνά και τέλος με ένα πιρούνι κάνουμε πάνω σχέδιο κορμού
Το διατηρούμε στο ψυγείο ( οχι κατάψυξη) !!!!!!!!!!!
Την ίδια συνταγή την έκανα και τούρτα !!! έγινε φανταστική και κανείς δεν κατάλαβε ότι έχει αβοκάντο… !!!
Tips:
Μπορούμε να αρωματίσουμε την γκανάζ σοκολάτας με ρούμι, κονιάκ, και οποιοδήποτε ποτό ή ακόμα και λεβάντα, μέντα, δυόσμο για πιό προχωρημένες γευστικές εμπειρίες !!!
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Το Tips που χρησιμοποίησα σήμερα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ στην αρχική συνταγή της κ. Μαρίας Κούρτη.
syntagesgiadiabitikoys
•► 4 ώριμα αβοκάντο
•► 1 φλ. τσ. κακάο
•► 3 κ.σ. la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1/3 ή 1 κ.σ. υγρή στέβια ή 1 φλ. τσ. ζάχαρη καρύδας
•► ½ φλ. τσ. κονιάκ
•► ½ φλ. τσ. καρύδι ( ή αμύγδαλο)
•► 1 συσκευασία μπισκότα digestive
Για την Γκανάζ
•► 200 γρ. σοκολάτα με στέβια και 80γρ εβαπορέ λάιτ
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και βάζουμε στο μίξερ το εσωτερικό τους μαζί με το κακάο και την στέβια
Χτυπάμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Σπάμε με το χέρι μας τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα αφού το αφαιρέσουμε από το μίξερ.
Ανακατεύουμε με κουτάλι καλά βάζοντας και τα καρύδια.
Σε μια μακρόστενη φόρμα βάζουμε μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα σκεπάζοντας το με μεμβράνη. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το εβαπορέ σε σημείο βρασμού αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε σε κομματάκια την σοκολάτα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει και να γίνει μια ωραία γκανάζ.
Βγάζουμε την φόρμα από την κατάψυξη την γυρνάμε ανάποδα βγάζοντας το μωσαϊκό μας και αφαιρούμε την μεμβράνη.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά την γκανάζ από πάνω (προσοχή να μην είναι πολύ ζεστή) καλύπτουμε και τα πλαϊνά και τέλος με ένα πιρούνι κάνουμε πάνω σχέδιο κορμού
Το διατηρούμε στο ψυγείο ( οχι κατάψυξη) !!!!!!!!!!!
Την ίδια συνταγή την έκανα και τούρτα !!! έγινε φανταστική και κανείς δεν κατάλαβε ότι έχει αβοκάντο… !!!
Tips:
Μπορούμε να αρωματίσουμε την γκανάζ σοκολάτας με ρούμι, κονιάκ, και οποιοδήποτε ποτό ή ακόμα και λεβάντα, μέντα, δυόσμο για πιό προχωρημένες γευστικές εμπειρίες !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Το Tips που χρησιμοποίησα σήμερα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ στην αρχική συνταγή της κ. Μαρίας Κούρτη.
syntagesgiadiabitikoys
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου