Τα μύδια είναι τα πιο δημοφιλή οστρακοειδή στον κόσμο και μπορεί να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους.
Αγαπημένη συνταγή στην Ελλάδα είναι η μυδομακαρονάδα και τα αχνιστά μύδια !!!
Υλικά:
•► 1 πακέτο Μακαρόνια MISKO Νο. 3
•► 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
•► 1 κιλό Μυδόψιχα
•► 2 Ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
•► 1 ποτηράκι του κρασιού Ελαιόλαδο
•► 1 ποτηράκι του κρασιού Λευκό κρασί
•► 1 κιλό Ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
•► 1 κουταλιά της σούπας Πελτές
•► ½ ματσάκι Ψιλοκομμένος μαϊντανός
•► ½ ματσάκι Ψιλοκομμένος βασιλικός
•► 1 Καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
•► 1 κουταλάκι Ταμπάσκο
•► 2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένα
•► Αλάτι
•► Πιπέρι
•► Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένετε πολύ καλά τη μυδόψιχα με άφθονο νερό και τη βάζετε στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπερίτσα και τα μύδια σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά. Σβήνετε με το λευκό κρασί !!!!
Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να χυλώσει.
Βράζετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνετε και ανακατεύετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα σε βαθιά πιάτα.
Πασπαλίζετε το μαϊντανό και το βασιλικό και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδέψτε με παγωμένο λευκό κρασάκι και απογειωθείτε !!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
poimin.gr , misko.gr
•► 1 πακέτο Μακαρόνια MISKO Νο. 3
•► 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
•► 1 κιλό Μυδόψιχα
•► 2 Ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
•► 1 ποτηράκι του κρασιού Ελαιόλαδο
•► 1 ποτηράκι του κρασιού Λευκό κρασί
•► 1 κιλό Ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
•► 1 κουταλιά της σούπας Πελτές
•► ½ ματσάκι Ψιλοκομμένος μαϊντανός
•► ½ ματσάκι Ψιλοκομμένος βασιλικός
•► 1 Καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
•► 1 κουταλάκι Ταμπάσκο
•► 2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένα
•► Αλάτι
•► Πιπέρι
•► Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένετε πολύ καλά τη μυδόψιχα με άφθονο νερό και τη βάζετε στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπερίτσα και τα μύδια σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά. Σβήνετε με το λευκό κρασί !!!!
Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να χυλώσει.
Βράζετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνετε και ανακατεύετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα σε βαθιά πιάτα.
Πασπαλίζετε το μαϊντανό και το βασιλικό και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδέψτε με παγωμένο λευκό κρασάκι και απογειωθείτε !!!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
poimin.gr , misko.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου