Τα γλυκά του κουταλιού θεωρούνται από τα πιο υγιεινά, γιατί δεν έχουν καθόλου λιπαρά, με την ζάχαρη όμως τι γίνεται ???
Μην ανησυχείτε και γι΄αυτο υπάρχει λύση, ποια είναι αυτη ??? Το γλυκούλη της όνομα είναι ΣΤΕΒΙΑ !!!!!!
Υλικά:
•► 20 πορτοκάλια μικρά (για στύψιμο )
•► 150 γρ. la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
•► 150 γρ. ζάχαρη καρύδας
•► ½ λεμονιού τον χυμό
•► 1 ξυλάκι κανέλας
•► 2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά και ξύνουμε απ έξω όλα τα πορτοκάλια.. (το ξύσμα φυσικά δεν το πετάμε, το βάζουμε σε ταπεράκι και στην κατάψυξη για να το έχουμε όταν χρειαστούμε σε κάποιο γλυκό)
Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό..
Όταν αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά και μετά χύνουμε το νερό
Ξεπλένουμε τα πορτοκάλια μας με κρύο νεράκι και ΑΝ θέλουμε τα κόβουμε στην μέση ώστε να βγάλουμε τα κουκούτσια που τυχών να υπάρχουν ..(εγώ έκοψα τα μισά) και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα ρίχνοντας 2 ποτήρια νερό - κανέλα - στέβια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 -20 λεπτά.
Αφήνουμε 1 βράδυ έτσι την κατσαρόλα με τα πορτοκάλια και την άλλη μέρα προσθέτουμε τις βανίλιες - λεμόνι και την ζάχαρη καρύδας ( ή καστανή ζάχαρη)
Βράζουμε χωρίς καπάκι σε δυνατή φωτιά έως να πήξη το σιροπάκι μας.
Βάζω μαζί με την στέβια και ζάχαρη καρύδας γι αυτο τον λόγο... για να πήξη το σιρόπι και να διατηρηθεί περισσότερες μέρες στο ψυγείο.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλυκάκι μας σε μεγάλο μπολ και στο ψυγείο !!!
Το απολαμβάνουμε σκέτο ή πάνω στο παγωτό μας ή φτιάχνοντας μια ωραία τάρτα πορτοκάλι...
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesgiadiabitikoys
•► 20 πορτοκάλια μικρά (για στύψιμο )
•► 150 γρ. la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
•► 150 γρ. ζάχαρη καρύδας
•► ½ λεμονιού τον χυμό
•► 1 ξυλάκι κανέλας
•► 2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά και ξύνουμε απ έξω όλα τα πορτοκάλια.. (το ξύσμα φυσικά δεν το πετάμε, το βάζουμε σε ταπεράκι και στην κατάψυξη για να το έχουμε όταν χρειαστούμε σε κάποιο γλυκό)
Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό..
Όταν αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά και μετά χύνουμε το νερό
Ξεπλένουμε τα πορτοκάλια μας με κρύο νεράκι και ΑΝ θέλουμε τα κόβουμε στην μέση ώστε να βγάλουμε τα κουκούτσια που τυχών να υπάρχουν ..(εγώ έκοψα τα μισά) και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα ρίχνοντας 2 ποτήρια νερό - κανέλα - στέβια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 -20 λεπτά.
Αφήνουμε 1 βράδυ έτσι την κατσαρόλα με τα πορτοκάλια και την άλλη μέρα προσθέτουμε τις βανίλιες - λεμόνι και την ζάχαρη καρύδας ( ή καστανή ζάχαρη)
Βράζουμε χωρίς καπάκι σε δυνατή φωτιά έως να πήξη το σιροπάκι μας.
Βάζω μαζί με την στέβια και ζάχαρη καρύδας γι αυτο τον λόγο... για να πήξη το σιρόπι και να διατηρηθεί περισσότερες μέρες στο ψυγείο.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλυκάκι μας σε μεγάλο μπολ και στο ψυγείο !!!
Το απολαμβάνουμε σκέτο ή πάνω στο παγωτό μας ή φτιάχνοντας μια ωραία τάρτα πορτοκάλι...
( σύντομα θα σας γράψω μια συνταγή!!!)
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesgiadiabitikoys
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου