Για σήμερα προτείνω μια τραγανή μελιτζανόπιτα ,με πλούσια γεύση και φύλλο παραδοσιακό, αλλά και διαφορετικό παράλληλα: αλεύρια … ολικής ,σίκαλης και ζέας .. ανακατεμένα.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση διαφορά κάνουν τα δημητριακά.
Θα τα λατρέψετε !!!!
Υλικά:
Για την Γέμιση
•► 3 μελιτζάνες
•► 3 κρεμμύδια
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 1 πράσινη πιπεριά
•► ½ ματσάκι μαϊντανό
•► 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
•► 2 ώριμες ντομάτες
•►½ κ.γλ πιπέρι καγιέν
•► 1 κύβο λαχανικών
•► 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
•► αλάτι
Για το Φύλλο
•► 1 φλ. τσαγιού νερό
•► 1 ½ κ.γλ. αλάτι
•► 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το άλειμμα
•► 700 γρ. (περίπου) αλεύρι ολικής ή σίκαλης ή ζέας… εγώ συνήθως βάζω και από τα 3 από 200 γρ. περίπου
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τρίβουμε τις μελιτζάνες από το χοντρό του τρίφτη αφού πρώτα τις έχουμε ξεφλουδίσει.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια το ίδιο κάνουμε και με την πιπεριά.
Βάζουμε ψιλοκομμένο μέσα τον μαϊντανό ,τον δυόσμο ,αλάτι ,πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το μείγμα και σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς σοτάρουμε τα λαχανικά μας για 2-3 λεπτά..
Τρίβουμε τις ντομάτες ( ή τις ψιλοκόβουμε) και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τον κύβο λαχανικών..
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε έως να φύγουν όλα τα υγρά.
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας βάζοντας σε ένα μπολ το νερό - αλάτι - αλεύρι ανακατεύουμε καλά και τελευταίο βάζουμε το ελαιόλαδο ζυμώνοντας απαλά.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ανοίγουμε 1 ή 2 φύλλα για κάτω ενδιάμεσα βάζουμε την γέμιση
( θα πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρά) και τελειώνουμε την πίτα μας πάλι με φύλλα.
Λαδώνουμε κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 αέρα για σχεδόν 1 ώρα.
Εάν δεν την θέλουμε νηστίσιμη πάει τέλεια 1 φλ. τσαγιού φέτα ( με 12% λιπαρά) ή ανθότυρο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
syntagesgiadiabitikoys
Για την Γέμιση
•► 3 μελιτζάνες
•► 3 κρεμμύδια
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 1 πράσινη πιπεριά
•► ½ ματσάκι μαϊντανό
•► 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
•► 2 ώριμες ντομάτες
•►½ κ.γλ πιπέρι καγιέν
•► 1 κύβο λαχανικών
•► 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
•► αλάτι
Για το Φύλλο
•► 1 φλ. τσαγιού νερό
•► 1 ½ κ.γλ. αλάτι
•► 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το άλειμμα
•► 700 γρ. (περίπου) αλεύρι ολικής ή σίκαλης ή ζέας… εγώ συνήθως βάζω και από τα 3 από 200 γρ. περίπου
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τρίβουμε τις μελιτζάνες από το χοντρό του τρίφτη αφού πρώτα τις έχουμε ξεφλουδίσει.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια το ίδιο κάνουμε και με την πιπεριά.
Βάζουμε ψιλοκομμένο μέσα τον μαϊντανό ,τον δυόσμο ,αλάτι ,πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το μείγμα και σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς σοτάρουμε τα λαχανικά μας για 2-3 λεπτά..
Τρίβουμε τις ντομάτες ( ή τις ψιλοκόβουμε) και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τον κύβο λαχανικών..
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε έως να φύγουν όλα τα υγρά.
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας βάζοντας σε ένα μπολ το νερό - αλάτι - αλεύρι ανακατεύουμε καλά και τελευταίο βάζουμε το ελαιόλαδο ζυμώνοντας απαλά.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ανοίγουμε 1 ή 2 φύλλα για κάτω ενδιάμεσα βάζουμε την γέμιση
( θα πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρά) και τελειώνουμε την πίτα μας πάλι με φύλλα.
Λαδώνουμε κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 αέρα για σχεδόν 1 ώρα.
Εάν δεν την θέλουμε νηστίσιμη πάει τέλεια 1 φλ. τσαγιού φέτα ( με 12% λιπαρά) ή ανθότυρο.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη Να Σας Είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
syntagesgiadiabitikoys
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου