Ποιος δε θα ήθελε να ξυπνάει το πρωί και να τον περιμένει ένα κομμάτι σοκολατένιο κέικ και ακόμα καλύτερα χωρίς τη «βλαβερή» ζάχαρη ????
Και φυσικά αν είσαι μητέρα και θέλεις να προσέξεις τι δίνεις στα παιδιά σου, ένας λόγος παραπάνω να θελήσεις να αποφύγεις τη ζάχαρη. Αν και για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, ένα κομμάτι κέικ χωρίς ζάχαρη είναι ιδανικό !!!! Απολαύστε το λοιπόν !!!!
Υλικά:
•► 200 γρ φαρίνα ολικής ή αλεύρι ολικής με 1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν
•► 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
•► 1 αυγό και 3 ασπράδια
•► 1,5 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) ζάχαρη καρύδας ή 1/3 φλ. στέβια σε αναλογία 1:3
•► 4 κ.σ. κακάο
•► ½ κεσεδάκι ( από το γιαούρτι ) βούτυρο λιωμένο
•► 1 βανίλια
•► 1 πορτοκαλιού ή λεμονιού το ξύσμα
Εκτέλεση:
Αν θέλετε από πάνω όταν βγει από το φούρνο και είναι καυτό ακουμπάτε πάνω μια σοκολάτα με στέβια 30γρ και γίνεται πιο σοκολατένιο
Χτυπάμε πρώτα με το σύρμα ή στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη καρύδας ή την στέβια
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού , το γιαούρτι , ξύσμα , βανίλια , κακάο και τέλος ( εκτός μίξερ) τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει μαρέγκα και την φαρίνα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
Ψήνουμε στους 180 αέρα ..ο χρόνος είναι ανάλογα τον φούρνο!!
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βάζοντας ένα μαχαιράκι μέσα που πρέπει να βγει καθαρό
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesgiadiabitikoys
•► 200 γρ φαρίνα ολικής ή αλεύρι ολικής με 1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν
•► 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
•► 1 αυγό και 3 ασπράδια
•► 1,5 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) ζάχαρη καρύδας ή 1/3 φλ. στέβια σε αναλογία 1:3
•► 4 κ.σ. κακάο
•► ½ κεσεδάκι ( από το γιαούρτι ) βούτυρο λιωμένο
•► 1 βανίλια
•► 1 πορτοκαλιού ή λεμονιού το ξύσμα
Εκτέλεση:
Αν θέλετε από πάνω όταν βγει από το φούρνο και είναι καυτό ακουμπάτε πάνω μια σοκολάτα με στέβια 30γρ και γίνεται πιο σοκολατένιο
Χτυπάμε πρώτα με το σύρμα ή στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη καρύδας ή την στέβια
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού , το γιαούρτι , ξύσμα , βανίλια , κακάο και τέλος ( εκτός μίξερ) τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει μαρέγκα και την φαρίνα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
Ψήνουμε στους 180 αέρα ..ο χρόνος είναι ανάλογα τον φούρνο!!
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βάζοντας ένα μαχαιράκι μέσα που πρέπει να βγει καθαρό
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesgiadiabitikoys