Πολύ εύκολη και νόστιμη - δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια κανονική τούρτα έχει όμως τις μισές θερμίδες !!!
Υλικά:
•► 250 γρ μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη ( digestive )
•► 100 γρ βούτυρο λάιτ
•► 1 κ.γλ. στέβια σε αναλογία 1:3 ή 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή 15 σταγόνες υγρή στέβια
•► 250 γρ φυτική κρέμα ( στο σιδερένιο κουτί)
•► 250 γρ Ζαχαρούχο γάλα με στέβια { Δείτε εδώ πως το φτιάχνουμε }
•► 200γρ εβαπορέ λάιτ
•► 200 γρ σοκολάτα με στέβια + 80γρ εβαπορέ λάιτ (γκανάζ)
Εκτέλεση:
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα (κρατάμε 30 γρ )μαζί με την στέβια ή την ζάχαρη καρύδας και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170 αέρα
Μπορούμε και να μη το ψήσουμε , οπότε το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Φτιάχνουμε το ζαχαρούχο μας και στο μπολ του μίξερ αδειάζουμε την φυτική κρέμα ( morfat στο σιδερένιο κουτί) και αρχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Ρίχνουμε λίγο - λίγο το ζαχαρούχο και το εβαπορέ ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο τρίβουμε μέσα τα 30 γρ. μπισκότα που κρατήσαμε.
Αφήνουμε την φόρμα με το ψημένο μπισκότο να κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και ετοιμάζουμε την γκανάζ.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς πολύ καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί.
Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω την γκανάζ...
Την απλώνουμε να πάει παντού & βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
Αφαιρούμε προσεκτικά το στεφάνι ( αφού με το μαχαιράκι το κάνουμε γύρω-γύρω) και...
Η Τούρτα μπισκότο είναι έτοιμη !!!!
Για την συνταγή "Ζαχαρούχο με στέβια" { φωτογραφία ΑΝΩ } πατήστε ΚΑΙ ΕΔΩ
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesgiadiabitikoys
•► 250 γρ μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη ( digestive )
•► 100 γρ βούτυρο λάιτ
•► 1 κ.γλ. στέβια σε αναλογία 1:3 ή 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή 15 σταγόνες υγρή στέβια
•► 250 γρ φυτική κρέμα ( στο σιδερένιο κουτί)
•► 250 γρ Ζαχαρούχο γάλα με στέβια { Δείτε εδώ πως το φτιάχνουμε }
•► 200γρ εβαπορέ λάιτ
•► 200 γρ σοκολάτα με στέβια + 80γρ εβαπορέ λάιτ (γκανάζ)
Εκτέλεση:
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα (κρατάμε 30 γρ )μαζί με την στέβια ή την ζάχαρη καρύδας και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170 αέρα
Μπορούμε και να μη το ψήσουμε , οπότε το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Φτιάχνουμε το ζαχαρούχο μας και στο μπολ του μίξερ αδειάζουμε την φυτική κρέμα ( morfat στο σιδερένιο κουτί) και αρχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Ρίχνουμε λίγο - λίγο το ζαχαρούχο και το εβαπορέ ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο τρίβουμε μέσα τα 30 γρ. μπισκότα που κρατήσαμε.
Αφήνουμε την φόρμα με το ψημένο μπισκότο να κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και ετοιμάζουμε την γκανάζ.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς πολύ καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί.
Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω την γκανάζ...
Την απλώνουμε να πάει παντού & βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
Αφαιρούμε προσεκτικά το στεφάνι ( αφού με το μαχαιράκι το κάνουμε γύρω-γύρω) και...
Για την συνταγή "Ζαχαρούχο με στέβια" { φωτογραφία ΑΝΩ } πατήστε ΚΑΙ ΕΔΩ
Καλή επιτυχία ~ Καλή Σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesgiadiabitikoys
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου