Για τους λάτρεις των θαλασσινών αλλά και για όσους δεν θέλουν να περνούν τη μέρα τους μέσα στην κουζίνα όμως θέλουν να απολαμβάνουν ποιοτικό και νόστιμο φαγητό απο τα χεράκια τους.
Η συγκεκριμένη εκδοχή του κριθαρότου γίνεται στον φούρνο, θυμίζει πολυ το «γιουβετσάκι» της μαμάς και ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά:   { για 4 μερίδες }
•► 10 μύδια
•► 10 γαρίδες καθαρισμένες
•► 1 μεσαίο καλαμάρι κομμένο σε φέτες
•► 1 πακέτο κριθαράκι
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι
•► ½ ματσάκι μαϊντανό
•► 1 κουτάκι τριμμένη ντομάτα
•► Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Ψιλό κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το ρίχνουμε στο ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα θαλασσινά και την ντομάτα.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα.
Προσθέτουμε δυο μεγάλα ποτήρια νερό στο ταψί και το κριθαράκι.
Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Κλείνουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε το Κριθαρότο.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και προσθέτουμε στο τέλος.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου