Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό κρουασάν σοκολάτας γεμιστό με πραλίνα για πρωινό.
Η παρακάτω συνταγή είναι η πιο απλή εκδοχή του πιο αγαπημένου γλυκού.
Απαιτείτε ελάχιστος κόπος και πολύ λίγος χρόνος προετοιμασίας για να έχεις σπιτικά κρουασανάκια για όλη την οικογένεια… που θα εξαφανιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο !!!!
Υλικά:
•► 3 αυγά
•► 1 κρόκο αυγού
•► 1 κιλό αλεύρι
•► 1 μικρό βαζάκι μερέντα
•►1 φλιτζάνι σπορέλαιο
•► 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
•► 1 φακελάκι ξερή μαγιά
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τη μαγιά με το γάλα μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα 3 αυγά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μεχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια έτσι ώστε όταν ανοίξουμε το φύλλο να έχει το μέγεθος ενός πιάτου.
Παίρνουμε τα μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας δίνοντάς τους κυκλικό σχήμα. Κόβουμε σε 8 ίσα τρίγωνα
Στη βάση του τρίγωνου βάζουμε ένα κουταλάκι μερέντα τυλίγουμε κατά μήκος και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες.
Λαδώνουμε ένα ταψί βάζουμε μέσα τα κρουασανάκια μας και αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού.
Ψήνουμε για 30′ στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 … και Έτοιμα τα κρουασάν μας !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
melbeing.gr
•► 3 αυγά
•► 1 κρόκο αυγού
•► 1 κιλό αλεύρι
•► 1 μικρό βαζάκι μερέντα
•►1 φλιτζάνι σπορέλαιο
•► 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
•► 1 φακελάκι ξερή μαγιά
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τη μαγιά με το γάλα μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα 3 αυγά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μεχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια έτσι ώστε όταν ανοίξουμε το φύλλο να έχει το μέγεθος ενός πιάτου.
Παίρνουμε τα μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας δίνοντάς τους κυκλικό σχήμα. Κόβουμε σε 8 ίσα τρίγωνα
Στη βάση του τρίγωνου βάζουμε ένα κουταλάκι μερέντα τυλίγουμε κατά μήκος και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες.
Λαδώνουμε ένα ταψί βάζουμε μέσα τα κρουασανάκια μας και αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού.
Ψήνουμε για 30′ στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 … και Έτοιμα τα κρουασάν μας !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
melbeing.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου