Δοκιμασμένη και απλούστατη συνταγή για τορτελίνια στο φούρνο με μπρόκολο και κρέμα γάλακτος !!!
Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι !!!
Υλικά:
•► 1 Πακέτο τορτελίνια (με γέμιση τυριών )
•► 1 κρέμα γάλακτος (light)
•► 1 μπρόκολο
•► 1 Στήθος κοτόπουλο
•► 1 κ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
•► 100 γρ. τυρί regatto (τριμμένο)
•► πιπέρι, αλάτι,
•► 1 κ. βούτυρο,
•► λίγο λάδι
Εκτέλεση:
Βράζετε σε μια κανονική κατσαρόλα τα τορτελίνια (με γέμιση τυριών) για 12 λεπτά και παράλληλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε το μπρόκολο προσθέτοντας μια κουταλιά λάδι και αλάτι (όταν το μπρόκολο μπορεί να τρυπηθεί με το πιρούνι αλλά δεν διαλύεται είναι έτοιμο).
Σε ένα πάγκο εργασίας ψιλοκόβετε σε κομματάκια της αρεσκείας σας το κοτόπουλο.
‘Όταν είναι έτοιμο το μπρόκολο το κόβετε και αυτό σε κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλο, μπρόκολο και περιχύνετε με 1 κουτί κρέμα γάλακτος.
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Στραγγίζετε τα τορτελίνια, λιώνετε λίγο βούτυρο και αλείφετε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους με αυτό.
Τώρα απλώνετε τα τορτελίνια, περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε το τριμμένο τυρί σε στρώσεις πριν και μετά την κρέμα. Ψήνετε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλoΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου