Λατρεμένη μακαρονάδα σε ελάχιστο χρόνο! Μεσογειακές γεύσεις, απλά υλικά και εξαιρετική νοστιμιά είναι μερικά απο τα χαρακτηριστικά της παρακάτω μακαρονάδας.
Για ένα ρομαντικό δείπνο, για ένα βράδυ με φίλους ή για να περιποιηθείς τον εαυτό σου ύστερα από μια κουραστική ημέρα, αυτη η μακαρονάδα θα γίνει η λύση για όλες τις περιστάσεις.
Έχει ελάχιστες θερμίδες και τις περιορίζεις ακόμη περισσότερο με τα ζυμαρικά ολικής άλεσης!
Υλικά:
•► 1 πακέτο spaghetti Νο. 6 (ολικής άλεσης)
•► 10 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
•► 10 ντοματίνια ή 5 ντομάτες πομοντόρο
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι
•► 2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
•► 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
•► Ελαιόλαδο
•► Αλάτι ~ Πιπέρι { κατά βούληση }
Εκτέλεση:
Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράσε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σούρωσε τα μακαρόνια και κράτησε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Κόψε το κρεμμύδι σε χοντρές λωρίδες και ψιλόκοψε τις σκελίδες σκόρδου.
Σε ένα τηγάνι (ή στην ίδια κατσαρόλα) πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο και τσιγάρισε το κρεμμύδι.
Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι πρόσθεσε το σκόρδο.
Κόψε τα ντοματίνια στη μέση ή τις ντομάτες πομοντόρο σε 4 κομμάτια και ρίξε τις και αυτές στο σκεύος.
Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε τον αποξηραμένο βασιλικό.
Συμπλήρωσε το νερό που έχεις κρατήσει και ανακάτεψε 2′ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίξε τις καθαρισμένες γαρίδες στο τηγάνι και χοντρόκοψε με τα χέρια σου τα κλωναράκια βασιλικού και πρόσθεσε τα.
Ανακάτεψε καλά για 1-2′ μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και πρόσθεσε τα βρασμένα ζυμαρικά … Έτοιμο για σερβίρισμα !!!
Tip:
•► Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και ακόμη πιο έντονη γεύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συνταγή σε πένες, ταλιατέλες, παπαρδέλες ή ακόμη και μακαρόνια με μελάνι σουπιάς !!!
•► Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, παρμεζάνα ή ακόμη και ξύσμα λεμονιού !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
melbeing.gr
•► 1 πακέτο spaghetti Νο. 6 (ολικής άλεσης)
•► 10 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
•► 10 ντοματίνια ή 5 ντομάτες πομοντόρο
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι
•► 2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
•► 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
•► Ελαιόλαδο
•► Αλάτι ~ Πιπέρι { κατά βούληση }
Εκτέλεση:
Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράσε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σούρωσε τα μακαρόνια και κράτησε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Κόψε το κρεμμύδι σε χοντρές λωρίδες και ψιλόκοψε τις σκελίδες σκόρδου.
Σε ένα τηγάνι (ή στην ίδια κατσαρόλα) πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο και τσιγάρισε το κρεμμύδι.
Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι πρόσθεσε το σκόρδο.
Κόψε τα ντοματίνια στη μέση ή τις ντομάτες πομοντόρο σε 4 κομμάτια και ρίξε τις και αυτές στο σκεύος.
Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε τον αποξηραμένο βασιλικό.
Συμπλήρωσε το νερό που έχεις κρατήσει και ανακάτεψε 2′ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίξε τις καθαρισμένες γαρίδες στο τηγάνι και χοντρόκοψε με τα χέρια σου τα κλωναράκια βασιλικού και πρόσθεσε τα.
Ανακάτεψε καλά για 1-2′ μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και πρόσθεσε τα βρασμένα ζυμαρικά … Έτοιμο για σερβίρισμα !!!
Tip:
•► Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και ακόμη πιο έντονη γεύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συνταγή σε πένες, ταλιατέλες, παπαρδέλες ή ακόμη και μακαρόνια με μελάνι σουπιάς !!!
•► Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, παρμεζάνα ή ακόμη και ξύσμα λεμονιού !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
melbeing.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου