Γευστικό, γιορτινό και εύκολο πιάτο που θα εντυπωσιάσει !!!
Τα Χριστούγεννα είναι η μοναδική περίοδος του χρόνου που μπορείς να βάλεις πολύ φαντασία και να εκμεταλλευτείς τις μαγειρικές σου ικανότητες στο έπακρο προς απόλαυση όλων !!!
Υλικά:
•► 1 πάπια κομμένη σε παϊδάκια ή στήθος πάπιας
•► 2 μεγάλα κρεμμύδια
•► 3 σκελίδες σκόρδο
•► 15 αποξηραμένοι χουρμάδες
•► 1 μπουκάλι μαυροδάφνη
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 κύβος λαχανικών
•► ½ ματσάκι μαϊντανός
•► Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τους χουρμάδες εάν έχουν κουκούτσια και τους κόβουμε στη μέση.
Ρίχνουμε τους χουρμάδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρασί και την πάπια.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε και αυτά τα υλικά στο μπολ μαζί με το λάδι και τον κύβο λαχανικών αφού τον τρίψουμε με τα χέρια μας μέχρι να διαλυθεί.
Αφήνουμε την πάπια με τα υλικά στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι όλη τη νύχτα για να μαριναριστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ψήνουμε την πάπια για 20′ και στη συνέχεια προσθέτουμε στο ταψί τη μαρινάδα με τα λαχανικά και το κρασί.
Ψήνουμε άλλα 30′ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε στο τέλος.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι !!!!
Tips:
•► Σερβίρουμε την πάπια με καστανό ρύζι και πράσινη σαλάτα.
•► Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με σταφίδες.
•► Για πιο γρήγορο σερβίρισμα, μπορούμε να εκτελέσουμε τη συνταγή σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα τσιγαρίζοντας την πάπια σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνοντας τη φωτιά αφού προσθέσουμε τη μαρινάδα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
melbeing.gr
•► 1 πάπια κομμένη σε παϊδάκια ή στήθος πάπιας
•► 2 μεγάλα κρεμμύδια
•► 3 σκελίδες σκόρδο
•► 15 αποξηραμένοι χουρμάδες
•► 1 μπουκάλι μαυροδάφνη
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 κύβος λαχανικών
•► ½ ματσάκι μαϊντανός
•► Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τους χουρμάδες εάν έχουν κουκούτσια και τους κόβουμε στη μέση.
Ρίχνουμε τους χουρμάδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρασί και την πάπια.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε και αυτά τα υλικά στο μπολ μαζί με το λάδι και τον κύβο λαχανικών αφού τον τρίψουμε με τα χέρια μας μέχρι να διαλυθεί.
Αφήνουμε την πάπια με τα υλικά στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι όλη τη νύχτα για να μαριναριστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ψήνουμε την πάπια για 20′ και στη συνέχεια προσθέτουμε στο ταψί τη μαρινάδα με τα λαχανικά και το κρασί.
Ψήνουμε άλλα 30′ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε στο τέλος.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι !!!!
Tips:
•► Σερβίρουμε την πάπια με καστανό ρύζι και πράσινη σαλάτα.
•► Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με σταφίδες.
•► Για πιο γρήγορο σερβίρισμα, μπορούμε να εκτελέσουμε τη συνταγή σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα τσιγαρίζοντας την πάπια σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνοντας τη φωτιά αφού προσθέσουμε τη μαρινάδα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
melbeing.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου