Μια πολύ ωραία πίτα, με μοσχάρι, που την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας με πολύ απλά υλικά, που υπήρχαν σε όλα τα σπίτια. Είναι εξαιρετικά νόστιμη και ΘΑ αρέσει πολύ σε ΟΛΟΥΣ.
Μπορούμε να την φτιάξουμε και με κρέας που μας έχει μείνει από προηγούμενη μέρα !!!
Υλικά:
•► 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
•► 1 κιλό μοσχάρι
•► 1 αυγό
•► 4 κουταλιές πολτός ντομάτας
•► 1 ποτήρι του κρασιού ρύζι
•► 200 γρ. κεφαλοτύρι
•► δυόσμο, μαϊντανό, 1 πατάτα, 1 κρεμμύδι ξερό, σουσάμι
Εκτέλεση :
Bράζουμε το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα βγάζοντας το υπόλειμμα που βγαίνει στην επιφάνεια. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε και την πατάτα να βράσει. Δεν τα βράζουμε πολύ και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους.
Αφού κρυώσει το κρέας, το βάζουμε με το ζουμάκι του σε ένα μεγάλο μπολ, όπου προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το δυόσμο και το μαϊντανό. Ρίχνουμε ακόμα το κρεμμύδι, το κεφαλοτύρι και την πατάτα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια.
Τώρα, διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και τον προσθέτουμε στο μπολ. Τέλος, προσθέτουμε στο μπολ και το ρύζι, τελευταίο για να μην μαζέψει πολύ ζουμί. Ανακατεύουμε καλά και η γέμισή μας είναι έτοιμη.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, και τοποθετούμε το ένα χωριάτικο φύλλο. Στρώνουμε όλη τη γέμιση ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και από πάνω βάζουμε το δεύτερο χωριάτικο φύλλο.
Φροντίζουμε τα κομμάτια του φύλλου που περισσεύουν να είναι γυρισμένα προς τα μέσα. Ρίχνουμε και λίγο σουσάμι από πάνω.
Την τοποθετούμε στη μέση του φούρνου. Ψήνουμε την κρεατόπιτα μας στους 220 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να δούμε να ροδίζει το φύλλο.
Τα ανακατεύεις όλα μαζί σε ένα μπολ και για dressing μπορούμε να βάλουμε λάδι, βαλσάμικο, λίγο λεμόνι, λίγη μουστάρδα, λίγο πιπέρι και λίγο μέλι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
syntagesteleies
•► 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
•► 1 κιλό μοσχάρι
•► 1 αυγό
•► 4 κουταλιές πολτός ντομάτας
•► 1 ποτήρι του κρασιού ρύζι
•► 200 γρ. κεφαλοτύρι
•► δυόσμο, μαϊντανό, 1 πατάτα, 1 κρεμμύδι ξερό, σουσάμι
Εκτέλεση :
Bράζουμε το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα βγάζοντας το υπόλειμμα που βγαίνει στην επιφάνεια. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε και την πατάτα να βράσει. Δεν τα βράζουμε πολύ και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους.
Αφού κρυώσει το κρέας, το βάζουμε με το ζουμάκι του σε ένα μεγάλο μπολ, όπου προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το δυόσμο και το μαϊντανό. Ρίχνουμε ακόμα το κρεμμύδι, το κεφαλοτύρι και την πατάτα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια.
Τώρα, διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και τον προσθέτουμε στο μπολ. Τέλος, προσθέτουμε στο μπολ και το ρύζι, τελευταίο για να μην μαζέψει πολύ ζουμί. Ανακατεύουμε καλά και η γέμισή μας είναι έτοιμη.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, και τοποθετούμε το ένα χωριάτικο φύλλο. Στρώνουμε όλη τη γέμιση ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και από πάνω βάζουμε το δεύτερο χωριάτικο φύλλο.
Φροντίζουμε τα κομμάτια του φύλλου που περισσεύουν να είναι γυρισμένα προς τα μέσα. Ρίχνουμε και λίγο σουσάμι από πάνω.
Την τοποθετούμε στη μέση του φούρνου. Ψήνουμε την κρεατόπιτα μας στους 220 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να δούμε να ροδίζει το φύλλο.
Τα ανακατεύεις όλα μαζί σε ένα μπολ και για dressing μπορούμε να βάλουμε λάδι, βαλσάμικο, λίγο λεμόνι, λίγη μουστάρδα, λίγο πιπέρι και λίγο μέλι.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
syntagesteleies
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου