Δοκιμάστε να το φτιάξετε καθώς είναι εύκολο στην πράξη και πολύ θρεπτικό. Η υπερτροφή Cocoa nibs θα αρέσει και στους μικρούς κεικ_όπληκτους μιας και θυμίζει σοκολάτα, λίγο πιο πικρή βέβαια !!!!!!!
Υλικά:
•► 1 ½ ποτήρι αλεύρι ολικής αλέσεως
•► ½ ποτήρι αλεύρι βρώμης
•► ½ ποτήρι ζάχαρη καστανή
•► 1 κουταλιά κανέλα
•► 1 κουταλάκι σόδα
•► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•► 2 κουταλιές cocoa nibs **   η" 2 κουταλιές σκόνη κακάο
•► 1 μήλο
•► 3 μπανάνες σε φετάκια
•► 2 ασπράδια
•► 5 κουταλιές ελαιόλαδο
•► 3 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
•► 1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C ... Ανακατεύετε σ' ένα μπολ, τα αλεύρια, τη ζάχαρη, τη κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα cocoa nibs.
Καθαρίζετε το μήλο, το κόβετε στα 4 και το βάζετε σ' ένα μπρίκι με λίγο νερό να βράσει, μέχρι να μαλακώσει.
Βάζετε σ'ένα άλλο μπολ, τις μπανάνες, τα ασπράδια, το ελαιόλαδο, το σιρόπι, τη βανίλια και το βρασμένο μήλο χωρίς το νερό του.
Τα πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο. Ενώνετε τα δύο μίγματα. Βουτυρώνετε μία φόρμα και τη γεμίζετε με το μείγμα. … Ψήνετε για 45-50 λεπτά.
Σημείωση: ** Τα cocoa nibs είναι οι σπόροι του κακάο, αποφλοιωμένοι, καβουρδισμένοι και κομματιασμένοι.
Ανήκουν στη κατηγορία των υπερτροφών.
Έχουν πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Έχουν τραγανή υφή και είναι αρκετά πικροί στη γεύση, αν τους φάτε σκέτους.
Θα τους βρείτε σε βιολογικά μαγαζιά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
pepiskitchen
•► 1 ½ ποτήρι αλεύρι ολικής αλέσεως
•► ½ ποτήρι αλεύρι βρώμης
•► ½ ποτήρι ζάχαρη καστανή
•► 1 κουταλιά κανέλα
•► 1 κουταλάκι σόδα
•► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•► 2 κουταλιές cocoa nibs **   η" 2 κουταλιές σκόνη κακάο
•► 1 μήλο
•► 3 μπανάνες σε φετάκια
•► 2 ασπράδια
•► 5 κουταλιές ελαιόλαδο
•► 3 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
•► 1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C ... Ανακατεύετε σ' ένα μπολ, τα αλεύρια, τη ζάχαρη, τη κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα cocoa nibs.
Καθαρίζετε το μήλο, το κόβετε στα 4 και το βάζετε σ' ένα μπρίκι με λίγο νερό να βράσει, μέχρι να μαλακώσει.
Βάζετε σ'ένα άλλο μπολ, τις μπανάνες, τα ασπράδια, το ελαιόλαδο, το σιρόπι, τη βανίλια και το βρασμένο μήλο χωρίς το νερό του.
Τα πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο. Ενώνετε τα δύο μίγματα. Βουτυρώνετε μία φόρμα και τη γεμίζετε με το μείγμα. … Ψήνετε για 45-50 λεπτά.
Σημείωση: ** Τα cocoa nibs είναι οι σπόροι του κακάο, αποφλοιωμένοι, καβουρδισμένοι και κομματιασμένοι.
Ανήκουν στη κατηγορία των υπερτροφών.
Έχουν πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Έχουν τραγανή υφή και είναι αρκετά πικροί στη γεύση, αν τους φάτε σκέτους.
Θα τους βρείτε σε βιολογικά μαγαζιά.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
pepiskitchen
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου