Σήμερα θα βάλουμε την ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ και θα φτιάξουμε ΥΠΕΡΟΧΕΣ λιχουδιές !!!!
Υλικά:
•► 130 γραμ. αλεύρι
•► ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•► ½ κουταλάκι σόδα
•► 100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
•► 100 γραμ. ροδάκινο κομπόστα πολτοποιημένο
•► 100 γραμ. συμπυκνωμένο χυμό φρούτων ανάμικτο
•► 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο
•► 20 γραμ. φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
για το γλάσο
•► 50 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη
•► 90 γραμ. βούτυρο λιωμένο
•► 50 γραμ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170C στον αέρα.
Τοποθετείτε 12 χάρτινες θήκες στη φόρμα για μάφινς.
Αναμειγνύετε σ' ένα μπώλ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη ζάχαρη.
Προσθέτετε το πολτοποιημένο ροδάκινο, το χυμό φρούτων, το βούτυρο και τα φυστίκια.
Ανακατεύετε καλά μ' ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζετε το μίγμα στις χάρτινες θήκες και ψήνετε για 20 λεπτά.
Ετοιμάζετε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά με τον αυγοδάρτη.
Αφήνετε τα μάφινς να κρυώσουν και τα διακοσμείτε με το γλάσο σοκολάτας.
Tips:
Αν δε θέλετε να προσθέσετε θερμίδες... τα μάφινς είναι πολύ νόστιμα και χωρίς το γλάσο !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωσεις: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη ….. Η ιδέα – περί της συνταγής - είναι από το βιβλίο της Αθηνάς Πάνου (Sugar Buzz ) ''Cupcakes".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου