Αυτά τα Μάφινς μας έχουν ξετρελάνει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!!
Τα ιδανικά συνοδευτικά για τον καφέ σας ή σνακ για τη δουλειά σας, τα Μάφινς που δεν σας δημιουργούν καμία τύψη … Σας φιλώ γλυκά !!!!!
Υλικά:   { για 12 μεγάλα μάφινς ή 20 μεσαία }
•► 300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουταλάκι σόδα
•► ½ κουταλάκι αλάτι
•► 1 κουταλάκι κανέλα
•► 60 γραμμ. ζάχαρη καρύδας
•► 40 γραμμ. καρύδα τριμμένη
•► 2 αυγά
•► 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
•► 140 γραμμ. καρότα τριμμένα η’’ ( 2 μικρά καρότα )
•► 1 μπανάνα λιωμένη με το πιρούνι
•► 3 κουταλιές ελαιόλαδο
•► 3 κουταλιές μέλι
•► 180 γραμμ. γάλα ελαφρύ (περίπου 1 ποτήρι)
•► μέλι και καρύδα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, τη κανέλα, τη ζάχαρη και τη καρύδα.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και προσθέτετε τη βανίλια, τα τριμμένα καρότα, τη λιωμένη μπανάνα, το ελαιόλαδο και το μέλι. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι.
Προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύετε μ' ένα κουτάλι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Τοποθετείτε χάρτινες θήκες σε φόρμες για μάφινς και τις λαδώνετε ελαφρά.
Μοιράζετε το μίγμα και ψήνετε για 20 λεπτά.
Αφήνετε τα μάφινς να κρυώσουν. Αλείφετε με λίγο μέλι την επιφάνεια τους και τα βουτάτε στην καρύδα για να κολλήσει.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
pepiskitchen
•► 300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουταλάκι σόδα
•► ½ κουταλάκι αλάτι
•► 1 κουταλάκι κανέλα
•► 60 γραμμ. ζάχαρη καρύδας
•► 40 γραμμ. καρύδα τριμμένη
•► 2 αυγά
•► 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
•► 140 γραμμ. καρότα τριμμένα η’’ ( 2 μικρά καρότα )
•► 1 μπανάνα λιωμένη με το πιρούνι
•► 3 κουταλιές ελαιόλαδο
•► 3 κουταλιές μέλι
•► 180 γραμμ. γάλα ελαφρύ (περίπου 1 ποτήρι)
•► μέλι και καρύδα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, τη κανέλα, τη ζάχαρη και τη καρύδα.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και προσθέτετε τη βανίλια, τα τριμμένα καρότα, τη λιωμένη μπανάνα, το ελαιόλαδο και το μέλι. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι.
Προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύετε μ' ένα κουτάλι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Τοποθετείτε χάρτινες θήκες σε φόρμες για μάφινς και τις λαδώνετε ελαφρά.
Μοιράζετε το μίγμα και ψήνετε για 20 λεπτά.
Αφήνετε τα μάφινς να κρυώσουν. Αλείφετε με λίγο μέλι την επιφάνεια τους και τα βουτάτε στην καρύδα για να κολλήσει.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
pepiskitchen
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου