Ένα κλασσικό, παραδοσιακό πιάτο, που μπορούμε να φτιάξουμε όλο το χρόνο και όχι μόνο στην περίοδο της νηστείας.
Φτιάξε το με κοραλάκι δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πιο ζουμερό γίνεται και πόσο πιο γευστικό είναι το αποτέλεσμα.
Συνοδέψτε το με ταραμοσαλάτα και ένα ουζάκι...!!!
Υλικά:   { Για 5 μερίδες }
•► 1 κιλό χταπόδι
•► 1 πακέτο κοχυλάκι
•► 400 γρ. κονκασέ
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 5 κόκους μπαχάρι
•► 1 κουταλάκι ζάχαρη
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
•► 1 σφηνάκι ξύδι κόκκινο
•► 1 σπιτικό ζωμό μπουκέτο αρωματικών
•► ½ κούπα ελαιόλαδο
•► 1 κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο γάλακτος
•► αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένα
Εκτέλεση:
Σε μια πλασωτέ { ρηχή } κατσαρόλα θα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρώς, προσθέτουμε τη δάφνη, τα μπαχάρια και τη ζάχαρη ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι κομμένο σε μπουκιές, ανακατεύουμε και τέλος σβήνουμε με το ξύδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά περίπου.
Αφού περάσουν τα δέκα λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε πάλι να βράσει άλλα 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη δάφνη και τα μπαχάρια.
Σε ένα μπολ με ένα λίτρο νερό περίπου θα διαλύσουμε το ζελεδάκι μυρωδικών( φρέσκο ζωμό) θα το προσθέσουμε στο χταπόδι μαζί με τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά περίπου.
Όταν κατεβάσουμε το φαγητό μας από την εστία προσθέτουμε τη μαργαρίνη και πρέπει τα ζυμαρικά να κρατάνε ελαφρώς, να μην είναι παραβρασμένα και να έχει αρκετό ζουμάκι το φαγητό μας ώστε να παραμείνει ζουμερό ακόμα και αν το φάμε αργότερα, για αυτό προσαρμόστε τους χρόνους και το νερό που θα προσθέσετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
cookstory.gr
•► 1 κιλό χταπόδι
•► 1 πακέτο κοχυλάκι
•► 400 γρ. κονκασέ
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 5 κόκους μπαχάρι
•► 1 κουταλάκι ζάχαρη
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
•► 1 σφηνάκι ξύδι κόκκινο
•► 1 σπιτικό ζωμό μπουκέτο αρωματικών
•► ½ κούπα ελαιόλαδο
•► 1 κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο γάλακτος
•► αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένα
Εκτέλεση:
Σε μια πλασωτέ { ρηχή } κατσαρόλα θα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρώς, προσθέτουμε τη δάφνη, τα μπαχάρια και τη ζάχαρη ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι κομμένο σε μπουκιές, ανακατεύουμε και τέλος σβήνουμε με το ξύδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά περίπου.
Αφού περάσουν τα δέκα λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε πάλι να βράσει άλλα 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη δάφνη και τα μπαχάρια.
Σε ένα μπολ με ένα λίτρο νερό περίπου θα διαλύσουμε το ζελεδάκι μυρωδικών( φρέσκο ζωμό) θα το προσθέσουμε στο χταπόδι μαζί με τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά περίπου.
Όταν κατεβάσουμε το φαγητό μας από την εστία προσθέτουμε τη μαργαρίνη και πρέπει τα ζυμαρικά να κρατάνε ελαφρώς, να μην είναι παραβρασμένα και να έχει αρκετό ζουμάκι το φαγητό μας ώστε να παραμείνει ζουμερό ακόμα και αν το φάμε αργότερα, για αυτό προσαρμόστε τους χρόνους και το νερό που θα προσθέσετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
cookstory.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου