Το Τσουρέκι είναι ένα πολύ δημοφιλές ελληνικό γλυκό ψωμί !!!
Εμείς λοιπόν σήμερα θα φτιάξουμε τσουρεκο_μάφινς { muffin } με μοναδική γεύση. Θα είναι δε, μαλακά και εκπληκτικά αφράτα και θα έχουν πολλά αρωματικά μπαχαρικά, που θα τα κάνουν ΤΕΛΕΙΑ !!!
Υλικά:
•► 25 γραμμ. μαγιά νωπή
•► 1 κουταλιά ζάχαρη
•► 85 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 110 γραμμ. νερό χλιαρό
•► 110 γραμμ. γάλα
•► 100 γραμμ. ζάχαρη
•► 80 γραμμ. βούτυρο
•► 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
•► 1 κουταλάκι μαχλέπι
•► 1 κουταλάκι κακουλέ
•► ½ κουταλάκι μαστίχα
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 350 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 12 κουταλάκια μερέντα
•► 5-6 κουταλιές τριμμένα φουντούκια, αμύγδαλα
•► 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σ' ένα μπολ τη μαγιά, τη 1 κουταλιά ζάχαρη, τα 85γρ αλεύρι και το χλιαρό νερό.
Σκεπάζετε το χυλό με μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει.
Ζεσταίνετε ελαφρά σ' ένα μπρίκι το γάλα, τα 100γρ ζάχαρη και το βούτυρο.
Τρίβετε στο μούλτι το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα.
Σ' ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με τα μυρωδικά και το αλάτι.
Προσθέτετε το μίγμα με το βούτυρο, το μίγμα της μαγιάς και το αλεύρι.
Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη για περίπου 1/2 ώρα να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο, βουτυρώνετε καλά τα χέρια σας και το ζυμώνετε απαλά 2-3 φορές.
Κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το βρέχετε, το τσαλακώνετε, το βάζετε πάνω σε μία φόρμα για 12 μάφινς και πιέζετε να μπεί σε κάθε θήκη. Μοιράζετε τη μισή ζύμη σε κάθε θήκη.
Βάζετε από πάνω 1 κουταλάκι μερέντα και λίγο τριμμένο φουντούκι-αμύγδαλο και σκεπάζετε με την υπόλοιπη ζύμη.
Αλείφετε με το κρόκο και πασπαλίζετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Ψήνετε για περίπου ½ ώρα στους 180 C.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
pepiskitchen
•► 25 γραμμ. μαγιά νωπή
•► 1 κουταλιά ζάχαρη
•► 85 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 110 γραμμ. νερό χλιαρό
•► 110 γραμμ. γάλα
•► 100 γραμμ. ζάχαρη
•► 80 γραμμ. βούτυρο
•► 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
•► 1 κουταλάκι μαχλέπι
•► 1 κουταλάκι κακουλέ
•► ½ κουταλάκι μαστίχα
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 350 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 12 κουταλάκια μερέντα
•► 5-6 κουταλιές τριμμένα φουντούκια, αμύγδαλα
•► 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σ' ένα μπολ τη μαγιά, τη 1 κουταλιά ζάχαρη, τα 85γρ αλεύρι και το χλιαρό νερό.
Σκεπάζετε το χυλό με μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει.
Ζεσταίνετε ελαφρά σ' ένα μπρίκι το γάλα, τα 100γρ ζάχαρη και το βούτυρο.
Τρίβετε στο μούλτι το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα.
Σ' ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με τα μυρωδικά και το αλάτι.
Προσθέτετε το μίγμα με το βούτυρο, το μίγμα της μαγιάς και το αλεύρι.
Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη για περίπου 1/2 ώρα να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο, βουτυρώνετε καλά τα χέρια σας και το ζυμώνετε απαλά 2-3 φορές.
Κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το βρέχετε, το τσαλακώνετε, το βάζετε πάνω σε μία φόρμα για 12 μάφινς και πιέζετε να μπεί σε κάθε θήκη. Μοιράζετε τη μισή ζύμη σε κάθε θήκη.
Βάζετε από πάνω 1 κουταλάκι μερέντα και λίγο τριμμένο φουντούκι-αμύγδαλο και σκεπάζετε με την υπόλοιπη ζύμη.
Αλείφετε με το κρόκο και πασπαλίζετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Ψήνετε για περίπου ½ ώρα στους 180 C.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
pepiskitchen
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου