Η σημερινή συνταγή είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ αλλά και πανεύκολη και σχετικά γρήγορη !!!
Υλικά:
για τον σολομό
•► 300 γρ. σολομό
•► 1 κουταλιά ελαιόλαδο
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
•► 1 κουταλάκι μέλι
•► 1 κουταλιά σόγια
•► πιπέρι
•► 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
για τα λαχανάκια
•► 250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών (χρησιμοποίησα κατεψυγμένα)
•► 2 κουταλιές ελαιόλαδο
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
•► 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
•► ½ κουταλάκι ρίγανη
•► χυμό από 1 λάιμ
•► αλάτι
•► πιπέρι
για τη γαρνιτούρα
•► φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
•► φέτες λάιμ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C ... Σ' ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά (ελαιόλαδο, σκόρδο, μέλι, σόγια, πιπέρι) για τη μαρινάδα του σολομού. Προσθέτετε τον σολομό, αλείφετε καλά και αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τα λαχανάκια.
Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τον χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τα λαχανάκια και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε σ' ένα πυρέξ και ψήνετε για 20 λεπτά.
Τοποθετείτε τον σολομό στο ίδιο σκεύος, πασπαλίζετε με καυτερή πιπεριά και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά.
Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι, φέτες λάιμ και σερβίρετε !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου