Ένα ΥΠΕΡΟΧΟ γευστικό πείραμα που θα σου αρέσει !!!!
Ένας γλυκοκαυτερός μεζές για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί !!! !!!
Υλικά:
•► 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη
•► 125 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► ½ κουταλάκι κανέλα
•► ¼ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•► ¼ κουταλάκι αλάτι
•► 1 πρέζα σκόνη τσίλι ή και περισσότερο....
•► 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
•► 200 γραμμ. ζάχαρη
•► 50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
•► 1 αυγό
•► 1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
•► 2 κουταλιές sour cream (ή γιαούρτι)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Λιώνετε σ' ένα μπρίκι τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύετε σ' ένα μπώλ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, το τσίλι, το πιπέρι και το αλάτι.
Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτετε το αυγό και τη sour cream και συνεχίζετε το χτύπημα.
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, τη βανίλια και το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί και ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα 4-5 εκ. μακριά ή μία από την άλλη γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα μπισκότα απλώνουν.
Ψήνετε για 10-15 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί. Στην αρχή είναι πολύ μαλακά. Με προσοχή τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
pepiskitchen
•► 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη
•► 125 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► ½ κουταλάκι κανέλα
•► ¼ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•► ¼ κουταλάκι αλάτι
•► 1 πρέζα σκόνη τσίλι ή και περισσότερο....
•► 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
•► 200 γραμμ. ζάχαρη
•► 50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
•► 1 αυγό
•► 1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
•► 2 κουταλιές sour cream (ή γιαούρτι)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Λιώνετε σ' ένα μπρίκι τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύετε σ' ένα μπώλ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, το τσίλι, το πιπέρι και το αλάτι.
Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτετε το αυγό και τη sour cream και συνεχίζετε το χτύπημα.
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, τη βανίλια και το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί και ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα 4-5 εκ. μακριά ή μία από την άλλη γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα μπισκότα απλώνουν.
Ψήνετε για 10-15 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί. Στην αρχή είναι πολύ μαλακά. Με προσοχή τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
pepiskitchen
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου