Το κλασσικό παστίτσιο με κιμά και μπεσαμέλ αλλά με χωριάτικες χυλοπίτες με αυγά και φρέσκο γάλα, γίνεται πιο ζουμερό και απείρως πιο γευστικό.
Ειδικά αν θα χρησιμοποιήσετε χυλοπίτες από ένα μικρό εργαστήριο αντί για τις βιομηχανοποιημένες που είναι εντελώς άγευστες.
Υλικά:   { Για 10 μερίδες }
•► 600 γρ. χυλοπίτες πηλιορείτικες ή από όπου αλλού
•► 5 κουταλιές ελαιόλαδο
•► 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
•► ½ κούπα γάλα φρέσκο 2%
•► 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
•► 1 κύβο βοδινού φρέσκο του ψυγείου
•► ½ κουταλιά ζάχαρη
•► 1 πρέζα κανέλα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένα
•► 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Για την μπεσαμέλ: δείτε την σχετική συνταγή ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii είναι πολύ ελαφριά και εύκολη στην παρασκευή της.
Γι τις χυλοπίτες: βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που θα βρούμε στο πακέτο, προσοχή τις θέλουμε ελαφρά βρασμένες.
Για τον κιμά: σε μια φαρδιά κατσαρόλα ( πλασωτέ ) θα ζεστάνουμε το λάδι και θα τσιγαρίσουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγο ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί ( χωρίς τη φρυγανιά) και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία, αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.
Για την συναρμολόγηση: απλώνουμε την φρυγανιά στο πάτο του ταψιού για να απορροφήσει τυχόν ζουμιά, από πάνω βάζουμε τις χυλοπίτες, στη συνέχεια τον κιμά και τέλος την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στο αερόθερμο για μισή ώρα.
Σημείωση: Το γάλα στον κιμά δίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τον μαλακώνει τον βοηθάει να βγάλει όλες τις γεύσεις του και του δίνει μια κρεμώδη υφή.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
cookstory.gr
•► 600 γρ. χυλοπίτες πηλιορείτικες ή από όπου αλλού
•► 5 κουταλιές ελαιόλαδο
•► 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
•► ½ κούπα γάλα φρέσκο 2%
•► 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
•► 1 κύβο βοδινού φρέσκο του ψυγείου
•► ½ κουταλιά ζάχαρη
•► 1 πρέζα κανέλα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένα
•► 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Για την μπεσαμέλ: δείτε την σχετική συνταγή ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii είναι πολύ ελαφριά και εύκολη στην παρασκευή της.
Γι τις χυλοπίτες: βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που θα βρούμε στο πακέτο, προσοχή τις θέλουμε ελαφρά βρασμένες.
Για τον κιμά: σε μια φαρδιά κατσαρόλα ( πλασωτέ ) θα ζεστάνουμε το λάδι και θα τσιγαρίσουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγο ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί ( χωρίς τη φρυγανιά) και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία, αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.
Για την συναρμολόγηση: απλώνουμε την φρυγανιά στο πάτο του ταψιού για να απορροφήσει τυχόν ζουμιά, από πάνω βάζουμε τις χυλοπίτες, στη συνέχεια τον κιμά και τέλος την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στο αερόθερμο για μισή ώρα.
Σημείωση: Το γάλα στον κιμά δίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τον μαλακώνει τον βοηθάει να βγάλει όλες τις γεύσεις του και του δίνει μια κρεμώδη υφή.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
cookstory.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου