Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Παστίτσιο με χυλοπίτες !!!



Το κλασσικό παστίτσιο με κιμά και μπεσαμέλ αλλά με χωριάτικες χυλοπίτες με αυγά και φρέσκο γάλα, γίνεται πιο ζουμερό και απείρως πιο γευστικό.

Ειδικά αν θα χρησιμοποιήσετε χυλοπίτες από ένα μικρό εργαστήριο αντί για τις βιομηχανοποιημένες που είναι εντελώς άγευστες.

Υλικά:   { Για 10 μερίδες }

•► 600 γρ. χυλοπίτες πηλιορείτικες ή από όπου αλλού
•► 5 κουταλιές ελαιόλαδο
•► 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
•► ½ κούπα γάλα φρέσκο 2%
•► 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
•► 1 κύβο βοδινού φρέσκο του ψυγείου
•► ½ κουταλιά ζάχαρη
•► 1 πρέζα κανέλα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένα
•► 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:

Για την μπεσαμέλ:
δείτε την σχετική συνταγή ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii είναι πολύ ελαφριά και εύκολη στην παρασκευή της.

Γι τις χυλοπίτες: βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που θα βρούμε στο πακέτο, προσοχή τις θέλουμε ελαφρά βρασμένες.

Για τον κιμά: σε μια φαρδιά κατσαρόλα ( πλασωτέ ) θα ζεστάνουμε το λάδι και θα τσιγαρίσουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγο ακόμα.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί ( χωρίς τη φρυγανιά) και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία, αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.

Για την συναρμολόγηση: απλώνουμε την φρυγανιά στο πάτο του ταψιού για να απορροφήσει τυχόν ζουμιά, από πάνω βάζουμε τις χυλοπίτες, στη συνέχεια τον κιμά και τέλος την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στο αερόθερμο για μισή ώρα.

Σημείωση: Το γάλα στον κιμά δίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τον μαλακώνει τον βοηθάει να βγάλει όλες τις γεύσεις του και του δίνει μια κρεμώδη υφή.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

cookstory.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :