Μια πολύ νόστιμη σαλάτα Καίσαρα με αντζούγιες και dressing σως βινεγκρέτ , ένα τέλειο πιάτο για να σερβίρεις και σαν συνοδευτικό αλλά και σαν κυρίως αφού είναι πολύ θρεπτικό και χορταστικό που θα σε κρατήσει χορτάτο τις μέρες που προσέχεις τη διατροφή σου.
Ετοιμάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα και είναι ιδανική λύση για μεσημεριανό στο γραφείο ή ένα γρήγορο βραδινό. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε !!!
Υλικά:
•► 1 μαρούλι
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 3 φιλετάκια αντσούγιας
•► 2 κροκάδια αυγών
•► 1 κουταλάκι τσαγιού γαλλική μουστάρδα ( Dijon)
•► 1 κουταλιά σούπας ξύδι
•► 1/2 λεμόνι
•► 3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
•► 3 κουταλιές σούπας κρουτόν
•► Μισή κούπα λάδι
•► Μαϊντανός ψιλοκομμένος
•► Αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε το μαρούλι, το στεγνώνετε με πετσέτα, το βάζετε σε πλαστική σακούλα και το διατηρείτε στο ψυγείο ως την ώρα που θα σερβιριστεί.
Κόβετε στη μέση το σκόρδο, τρίβετε μ’ αυτό ένα ξύλινο μπολ σαλάτα για να πάρει μόνο τη μυρωδιά του και το πετάτε. Βάζετε μέσα στο μπολ τα φιλετάκια αντσούγιας και τα λιώνετε με ξύλινο κουτάλι.
Προσθέτετε τα κροκάδια αυγών, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα, ενώ ρίχνετε τμηματικά το λάδι, όπως στη μαγιονέζα.
Ρίχνετε το ξύδι, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Βάζετε μέσα στο μπολ το μαρούλι, αφού το κόψετε με το χέρι σε μικρά κομμάτια, μαϊντανό ψιλοκομμένο και το μισό από το τυρί.
Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σκορπάτε στην επιφάνεια το κρουτόν.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesteleies
•► 1 μαρούλι
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 3 φιλετάκια αντσούγιας
•► 2 κροκάδια αυγών
•► 1 κουταλάκι τσαγιού γαλλική μουστάρδα ( Dijon)
•► 1 κουταλιά σούπας ξύδι
•► 1/2 λεμόνι
•► 3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
•► 3 κουταλιές σούπας κρουτόν
•► Μισή κούπα λάδι
•► Μαϊντανός ψιλοκομμένος
•► Αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε το μαρούλι, το στεγνώνετε με πετσέτα, το βάζετε σε πλαστική σακούλα και το διατηρείτε στο ψυγείο ως την ώρα που θα σερβιριστεί.
Κόβετε στη μέση το σκόρδο, τρίβετε μ’ αυτό ένα ξύλινο μπολ σαλάτα για να πάρει μόνο τη μυρωδιά του και το πετάτε. Βάζετε μέσα στο μπολ τα φιλετάκια αντσούγιας και τα λιώνετε με ξύλινο κουτάλι.
Προσθέτετε τα κροκάδια αυγών, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα, ενώ ρίχνετε τμηματικά το λάδι, όπως στη μαγιονέζα.
Ρίχνετε το ξύδι, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Βάζετε μέσα στο μπολ το μαρούλι, αφού το κόψετε με το χέρι σε μικρά κομμάτια, μαϊντανό ψιλοκομμένο και το μισό από το τυρί.
Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σκορπάτε στην επιφάνεια το κρουτόν.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesteleies
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου