Caponata Siciliana…!!! Η καπονάτα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το μπριάμ των Ιταλών.
Πρόκειται για ένα γευστικό πιάτο που αποτελείται από μεγάλη ποικιλία λαχανικών και χρειάζεται λίγη προσπάθεια για να γίνει… τέλειο !!!
Υλικά:
•► 2 μελιτζάνες φλάσκες
•► 2 κολοκύθια
•► 2 κρεμμύδια
•► 3 πιπεριές χρωματιστές
•► 1/2 κούπα κουκουνάρι
•► 1/2 κούπα σταφίδα
•► 1 κούπα μπαλσάμικο
•► 2 κ.σ. ζάχαρη
•► 1 κ.σ. (όχι πολύ γεμάτη) ζάχαρη { για το σιρόπι }
•► λάδι
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψε σε κύβους τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Σόταρε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια για 3-5 λεπτά.
Βγάλε με τρυπητή κουτάλα και σόταρε τις πιπεριές.
Σε άλλο σκεύος, σόταρε τα κρεμμύδια, όχι πολύ, και ρίξε τις 2 κουταλιές ζάχαρη για να καραμελώσουν.
Πρόσθεσε το κουκουνάρι και τις σταφίδες, ανακάτεψε για 2-3 λεπτά και σβήσε με λίγο από το μπαλσάμικο.
Άφησέ το σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά.
Απόσυρε τα από τη φωτιά, ρίξε τα λαχανικά και ανακάτεψε απαλά, πρόσθεσε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ετοιμασία του σιροπιού
Βράσε το υπόλοιπο μπαλσάμικο με 1 κ.σ. ζάχαρη έως ότου μείνει κάτι παραπάνω από ένα σφηνάκι, και περίχυσε τα λαχανικά λίγο πριν τα σερβίρεις.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
melbeing.gr
•► 2 μελιτζάνες φλάσκες
•► 2 κολοκύθια
•► 2 κρεμμύδια
•► 3 πιπεριές χρωματιστές
•► 1/2 κούπα κουκουνάρι
•► 1/2 κούπα σταφίδα
•► 1 κούπα μπαλσάμικο
•► 2 κ.σ. ζάχαρη
•► 1 κ.σ. (όχι πολύ γεμάτη) ζάχαρη { για το σιρόπι }
•► λάδι
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψε σε κύβους τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Σόταρε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια για 3-5 λεπτά.
Βγάλε με τρυπητή κουτάλα και σόταρε τις πιπεριές.
Σε άλλο σκεύος, σόταρε τα κρεμμύδια, όχι πολύ, και ρίξε τις 2 κουταλιές ζάχαρη για να καραμελώσουν.
Πρόσθεσε το κουκουνάρι και τις σταφίδες, ανακάτεψε για 2-3 λεπτά και σβήσε με λίγο από το μπαλσάμικο.
Άφησέ το σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά.
Απόσυρε τα από τη φωτιά, ρίξε τα λαχανικά και ανακάτεψε απαλά, πρόσθεσε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ετοιμασία του σιροπιού
Βράσε το υπόλοιπο μπαλσάμικο με 1 κ.σ. ζάχαρη έως ότου μείνει κάτι παραπάνω από ένα σφηνάκι, και περίχυσε τα λαχανικά λίγο πριν τα σερβίρεις.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
melbeing.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου