Κοιτάξτε τώρα τι κατάφερα. Να συγκεντρώσω σε ένα πιάτο, τις τροφές που ενώ θα ήθελα πολύ να καταναλώνω σε εβδομαδιαία βάση, δεν το κάνω γιατί δεν είναι οι αγαπημένες μου.
Θεωρώ ότι κανένα από αυτά τα υλικά δεν είναι νόστιμο. Τι εννοώ? Τα μακαρόνια για παράδειγμα, ακόμη και σκέτα, μπορείς να τα φας και να σου αρέσουν. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση (τουλάχιστον για μένα), για την κινόα, τα μαυρομάτικα και το αβοκάντο.
Η κινόα ακόμη και να την ξεπλύνεις πολύ καλά πριν και μετά το μαγείρεμα, εξακολουθεί να είναι πικρή. Τα μαυρομάτικα και από εμφάνιση και από γεύση είναι άστα να πάνε. Το αβοκάντο μου μυρίζει και δεν μπορώ να το φάω σκέτο, μου έρχεται αναγούλα.
Και όμως, συνδυάζοντας τα, έχουμε ένα τρομερά θρεπτικό, νόστιμο και υγιεινό πιάτο και ... Αλήθεια το λέω !!!
Υλικά:
•► 200 γρ. κινόα (ωμή)
•► 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
•► 1 αβοκάντο
•► ντοματίνια
•► 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 4 - 5 κ.σ ελαιόλαδο
•► μπόλικο χυμό λεμονιού
•► αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► τσίλι
•► μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμα (περίπου 15-20 λεπτά). Εγώ χρησιμοποίησα μαυρομάτικα τα οποία είχα αποθηκεύσει στην κατάψυξη. Αν θέλετε κάντε το και εσείς ώστε να γλιτώνετε χρόνο
Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά την κινόα. Περίπου 2 λεπτά κάτω από τρεχούμενο νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμη, ξεπλένουμε και τοποθετούμε στην κατσαρόλα που έβρασε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα μαυρομάτικα
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αβοκάντο με αλάτι, λεμόνι και ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ
Προσθέτουμε τη σος από αβοκάντο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το προσθέτουμε
Κόβουμε τα τοματίνια και τα προσθέτουμε
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και προσθέτουμε
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι, λεμόνι, τσίλι ή ότι άλλο μας αρέσει
Ιδανικά αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
healthy-and-delicious-recipes
•► 200 γρ. κινόα (ωμή)
•► 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
•► 1 αβοκάντο
•► ντοματίνια
•► 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 4 - 5 κ.σ ελαιόλαδο
•► μπόλικο χυμό λεμονιού
•► αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► τσίλι
•► μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμα (περίπου 15-20 λεπτά). Εγώ χρησιμοποίησα μαυρομάτικα τα οποία είχα αποθηκεύσει στην κατάψυξη. Αν θέλετε κάντε το και εσείς ώστε να γλιτώνετε χρόνο
Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά την κινόα. Περίπου 2 λεπτά κάτω από τρεχούμενο νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμη, ξεπλένουμε και τοποθετούμε στην κατσαρόλα που έβρασε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα μαυρομάτικα
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αβοκάντο με αλάτι, λεμόνι και ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ
Προσθέτουμε τη σος από αβοκάντο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το προσθέτουμε
Κόβουμε τα τοματίνια και τα προσθέτουμε
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και προσθέτουμε
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι, λεμόνι, τσίλι ή ότι άλλο μας αρέσει
Ιδανικά αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου