Οι φακές νομίζω ότι είναι τα όσπρια που προτιμούν οι περισσότεροι, ή τέλος πάντων, τα τρώνε πιο εύκολα.
Αυτό που έχω διαπιστώσει όμως είναι, ότι, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, σταματούν να τις φτιάχνουν αφού συνήθως περιορίζονται σε φακές σούπα.
Σήμερα θα σας δείξω ένα ανοιξιάτικο φακόρυζο και λέω ανοιξιάτικο γιατί θα ακολουθήσει και καλοκαιρινό.
Ανοιξιάτικο λοιπόν γιατί φροντίζουμε για τον εαυτό μας και την υγεία μας και τρώμε φρούτα και λαχανικά εποχής.
Υλικά:
•► 250 γρ. φακές
•► 200 γρ. ρύζι (χρησιμοποίησα καστανό)
•► ντοματίνια
•► τριμμένο καρότο
•► ξερό κρεμμύδι
•► αγγουράκια τουρσί
•► μαϊντανός
•► ελαιόλαδο
•► ρίγανη
•► αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τις φακές να μουλιάσουν. Το ίδιο κάνουμε και για το ρύζι, σε άλλο μπολ βέβαια. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο λιγότερος θα είναι ο απαιτούμενος χρόνος μαγειρέματος
Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμες (εμένα μου παίρνει γύρω στα 20 λεπτά), τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε στην κατσαρόλα
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό (εμένα μου παίρνει γύρω στα 30 λεπτά) και όταν είναι έτοιμο το ξεπλένουμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις φακές
Ψιλοκόβουμε αγγουράκια τουρσί, ντοματίνια, κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά
Tips:
•► Αποκτήστε τη συνήθεια να μουλιάζετε τα όσπρια, όχι μόνο για να μειώσετε την ώρα μαγειρέματος, αλλά για να μειώσετε την την δράση των φυτικών οξέων, τα οποία εμποδίζουν την απορρόφηση σιδήρου
•► Η προσθήκη του χυμού λεμονιού εκτός του ότι ενισχύει τη γεύση, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου
Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού !!!!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
healthy-and-delicious-recipes
•► 250 γρ. φακές
•► 200 γρ. ρύζι (χρησιμοποίησα καστανό)
•► ντοματίνια
•► τριμμένο καρότο
•► ξερό κρεμμύδι
•► αγγουράκια τουρσί
•► μαϊντανός
•► ελαιόλαδο
•► ρίγανη
•► αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τις φακές να μουλιάσουν. Το ίδιο κάνουμε και για το ρύζι, σε άλλο μπολ βέβαια. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο λιγότερος θα είναι ο απαιτούμενος χρόνος μαγειρέματος
Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμες (εμένα μου παίρνει γύρω στα 20 λεπτά), τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε στην κατσαρόλα
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό (εμένα μου παίρνει γύρω στα 30 λεπτά) και όταν είναι έτοιμο το ξεπλένουμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις φακές
Ψιλοκόβουμε αγγουράκια τουρσί, ντοματίνια, κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά
Tips:
•► Αποκτήστε τη συνήθεια να μουλιάζετε τα όσπρια, όχι μόνο για να μειώσετε την ώρα μαγειρέματος, αλλά για να μειώσετε την την δράση των φυτικών οξέων, τα οποία εμποδίζουν την απορρόφηση σιδήρου
•► Η προσθήκη του χυμού λεμονιού εκτός του ότι ενισχύει τη γεύση, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου
Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού !!!!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου