Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο της στιγμής. Ένα λαχταριστό γλύκισμα που θα σας γίνει μια πολύ γλυκιά συνήθεια.
Υλικά:
Για το μείγμα κακάου-μπισκότων
•► 100 ml γάλα
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 125 γρ. βούτυρο
•► 1 καψουλίτσα βανίλια
•► 1 κ.σ. κακάο
•► 300 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
Για το μείγμα ινδοκάρυδου
•► 100 ml γάλα
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 125 γρ. βούτυρο
•► 1 καψουλίτσα βανίλια
•► 200 γρ. ινδοκάρυδο
•► 50 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση:
Για τη βάση κακάου-μπισκότων: Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το βούτυρο και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.
Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, βάζετε αλεσμένα στο multi μπισκότα και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 22 x 28 εκ. περίπου, στρώνετε την επιφάνεια και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το μείγμα με το ινδοκάρυδο: Ακολουθείτε την ίδια προαναφερόμενη διαδικασία. Ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.
Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα προσθέτετε τα αλεσμένα μπισκότα και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το κρύο μείγμα μπισκότου-κακάο, ισιώνετε τη επιφάνεια και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και να κρυώσει καλά.
Μόλις κρυώσει το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα ινδοκάρυδο, το κόβετε σε μικρά κομμάτια/ράβδους και σερβίρετε !!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
sintayes.gr , mirodieskainostimies
Για το μείγμα κακάου-μπισκότων
•► 100 ml γάλα
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 125 γρ. βούτυρο
•► 1 καψουλίτσα βανίλια
•► 1 κ.σ. κακάο
•► 300 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
Για το μείγμα ινδοκάρυδου
•► 100 ml γάλα
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 125 γρ. βούτυρο
•► 1 καψουλίτσα βανίλια
•► 200 γρ. ινδοκάρυδο
•► 50 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση:
Για τη βάση κακάου-μπισκότων: Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το βούτυρο και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.
Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, βάζετε αλεσμένα στο multi μπισκότα και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 22 x 28 εκ. περίπου, στρώνετε την επιφάνεια και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το μείγμα με το ινδοκάρυδο: Ακολουθείτε την ίδια προαναφερόμενη διαδικασία. Ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.
Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα προσθέτετε τα αλεσμένα μπισκότα και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το κρύο μείγμα μπισκότου-κακάο, ισιώνετε τη επιφάνεια και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και να κρυώσει καλά.
Μόλις κρυώσει το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα ινδοκάρυδο, το κόβετε σε μικρά κομμάτια/ράβδους και σερβίρετε !!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
sintayes.gr , mirodieskainostimies
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου