Τα παντζάρια μας αρέσουν πολύ. Τα τρώμε δηλαδή και ως σαλάτα αλλά και ωμά σε χυμούς για να αποκομίσουμε ακόμη περισσότερα οφέλη.
Ο λόγος δηλαδή που έφτιαξα αυτά τα σπιτικά τσιπς, δεν ήταν για να δελεάσω κάποιο από τα μέλη της οικογένειας μου να τα φάει, αλλά για να ικανοποιήσω την επιθυμία μου για αλμυρό, παχυντικό σνακ - πατατάκια δηλαδή !!!
Έχουν κόπο για να γίνουν, δε λέω, αλλά πραγματικά, πιστεύω ότι αξίζει κάθε λεπτό !!!
Στις φωτογραφίες με δυσκόλεψαν πάρα πολύ και ενώ ξέρω ότι δεν είναι ευπαρουσίαστα, σας προτείνω να τα φτιάξετε και να τα δώσετε και στα παιδιά σας. Πραγματικά θα ξετρελαθούν και θα έχετε κάνει κάτι πολύ καλό γι αυτά.
Υλικά:
•► 700 γρ. βολβούς παντζαριών
•► 30-50 γρ. ελαιόλαδο
•► αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► μυρωδικά
•► τσίλι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τους βολβούς από τα παντζάρια. Χρησιμοποίησα βιολογικά και γι αυτό είναι τόσο μικρά
Καθαρίζουμε περιμετρικά τους βολβούς με το peeler
Κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα
Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε τα παντζάρια ένα- ένα.
Προσέχουμε όχι μόνο να μην αφήσουμε καθόλου κενά, αλλά να ακουμπάει σχεδόν μέχρι τη μέση η μια φέτα από την άλλη. Αυτό το κάνουμε γιατί θα συρρικνωθούν κατά το ψήσιμο.
Αλατίζουμε και ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 30 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος)
Tips:
•► Πριν τα σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο αλάτι ή τσίλι. Το τσίλι απογειώνει τον μεταβολισμό , έχει έντονη καυτερή γεύση και χρησιμοποιώντας το, μπορούμε να αποφύγουμε το αλάτι.
•► Διατηρούνται σε τάπερ αλλά … … είναι τόσο νόστιμα που δεν μένουν !!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
•► 700 γρ. βολβούς παντζαριών
•► 30-50 γρ. ελαιόλαδο
•► αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► μυρωδικά
•► τσίλι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τους βολβούς από τα παντζάρια. Χρησιμοποίησα βιολογικά και γι αυτό είναι τόσο μικρά
Καθαρίζουμε περιμετρικά τους βολβούς με το peeler
Κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα
Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε τα παντζάρια ένα- ένα.
Προσέχουμε όχι μόνο να μην αφήσουμε καθόλου κενά, αλλά να ακουμπάει σχεδόν μέχρι τη μέση η μια φέτα από την άλλη. Αυτό το κάνουμε γιατί θα συρρικνωθούν κατά το ψήσιμο.
Αλατίζουμε και ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 30 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος)
Tips:
•► Πριν τα σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο αλάτι ή τσίλι. Το τσίλι απογειώνει τον μεταβολισμό , έχει έντονη καυτερή γεύση και χρησιμοποιώντας το, μπορούμε να αποφύγουμε το αλάτι.
•► Διατηρούνται σε τάπερ αλλά … … είναι τόσο νόστιμα που δεν μένουν !!!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου