Και οι συνταγές της Φύλλη συνεχίζουν, με ένα απίθανο κέικ μήλου. Εκείνη, λέει, χρησιμοποιεί μόνο αλεύρι ολικής αλέσεως και καστανή ζάχαρη.
Μαζί με τον καφές σας το πρωί, είναι ιδανική λύση !!!
Υλικά:   { Για 1 κέικ σε μακρόστενη φόρμα }
•► ¾ κούπας ζάχαρη
•► ½ κούπα ελαιόλαδο
•► ½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα, προαιρετικά
•► 2 μικρά μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
•► 1 κουτ. σούπας κανέλα
•► 1 + ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 2 ½ κουτ. σούπας baking powder
•► ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε τρίβοντας τα μήλα και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπήστε με το σύρμα ή ένα μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο.
Προσθέστε το μίγμα του αλευριού και το χυμό του πορτοκαλιού εναλλάξ σε 2 δόσεις το καθένα ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια προσθέστε το μήλο και τα καρύδια, αν τα χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
Αδειάστε το μίγμα του κέικ σε μια μακρόστενη φόρμα που έχετε πρώτα λαδώσει και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι το κέικ να ψηθεί καλά απ’ έξω και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το εσωτερικό του. Σε αυτό το χρόνο το κέικ παραμένει νωπό στο εσωτερικό του.
Με άλλα 5-10 λεπτά ψήσιμο θα έχετε ένα κέικ πιο τραγανό απ’ έξω και λιγότερο νωπό μέσα. Δοκιμάστε το, επίσης, και σε μεγάλη στρογγυλή φόρμα κέικ διπλασιάζοντας τα υλικά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
nutrinews.gr
•► ¾ κούπας ζάχαρη
•► ½ κούπα ελαιόλαδο
•► ½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα, προαιρετικά
•► 2 μικρά μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
•► 1 κουτ. σούπας κανέλα
•► 1 + ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 2 ½ κουτ. σούπας baking powder
•► ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε τρίβοντας τα μήλα και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπήστε με το σύρμα ή ένα μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο.
Προσθέστε το μίγμα του αλευριού και το χυμό του πορτοκαλιού εναλλάξ σε 2 δόσεις το καθένα ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια προσθέστε το μήλο και τα καρύδια, αν τα χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
Αδειάστε το μίγμα του κέικ σε μια μακρόστενη φόρμα που έχετε πρώτα λαδώσει και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι το κέικ να ψηθεί καλά απ’ έξω και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το εσωτερικό του. Σε αυτό το χρόνο το κέικ παραμένει νωπό στο εσωτερικό του.
Με άλλα 5-10 λεπτά ψήσιμο θα έχετε ένα κέικ πιο τραγανό απ’ έξω και λιγότερο νωπό μέσα. Δοκιμάστε το, επίσης, και σε μεγάλη στρογγυλή φόρμα κέικ διπλασιάζοντας τα υλικά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
nutrinews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου