Τα μουστοκούλουρα που θα προκύψουν σήμερα, θα σας βγουν υπέροχα αρωματικά, μαλακά και το σπουδαιότερο «χωρίς ζάχαρη» !!!
Υλικά:
•► 80 γρ. ελαιόλαδο
•► 150 γρ. πετιμέζι
•► 250 γρ. μέλι ή αγαύη
•► 200 ml χυμό από πορτοκάλι
•► 2 κοφτά κ.γ κανέλα
•► ½ κ.γ γαρύφαλλο
•► 600 γρ. αλεύρι
•► 2 κ.γ baking powder
•► Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει το μέλι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφικτό μείγμα που κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλεύρι.
Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου .
Βρέχουμε τα χέρια μας, τα σκουπίζουμε ελαφρά και σχηματίζουμε μπαλάκια, σχετικά πλακουτσωτά. Ανά 2-3 κουλουράκια θα χρειάζεται να ξαναβρέχουμε τα χέρια μας.
Ψήνουμε στους 170, στο κάτω μέρος του φούρνου για 20 - 25 λεπτά (τουλάχιστον). Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος.
Όταν θα τα ξαναβγάλετε προσέξτε να έχουν πάρει χρώμα από πάνω αλλά να είναι μαλακά. όταν κρυώσουν θα σφίξουν.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
•► 80 γρ. ελαιόλαδο
•► 150 γρ. πετιμέζι
•► 250 γρ. μέλι ή αγαύη
•► 200 ml χυμό από πορτοκάλι
•► 2 κοφτά κ.γ κανέλα
•► ½ κ.γ γαρύφαλλο
•► 600 γρ. αλεύρι
•► 2 κ.γ baking powder
•► Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει το μέλι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφικτό μείγμα που κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλεύρι.
Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου .
Βρέχουμε τα χέρια μας, τα σκουπίζουμε ελαφρά και σχηματίζουμε μπαλάκια, σχετικά πλακουτσωτά. Ανά 2-3 κουλουράκια θα χρειάζεται να ξαναβρέχουμε τα χέρια μας.
Ψήνουμε στους 170, στο κάτω μέρος του φούρνου για 20 - 25 λεπτά (τουλάχιστον). Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος.
Όταν θα τα ξαναβγάλετε προσέξτε να έχουν πάρει χρώμα από πάνω αλλά να είναι μαλακά. όταν κρυώσουν θα σφίξουν.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου