Ένα γλυκό με γεύση μπακλαβά, που φτιάχνεται εύκολα, τρώγεται πανεύκολα και συνδυάζεται ιδανικά με παγωτό καϊμάκι.
Υλικά:   { για 24 κομμάτια }
•► 1 πακέτο φύλλο κρούστας
•► 200 γρ. Βούτυρο Lurpak
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 2 κουτ. σούπας κοφτές κανέλα
•► γαρίφαλο σκόνη στη μύτη του κουταλιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε το βούτυρο. Σε μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και το γαρίφαλο.
Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα χαράζετε στη μέση.
Αλείφετε την επιφάνεια του κάθε φύλλου με βούτυρο, πασπαλίζετε με την κανελοζάχαρη και τυλίγετε το κάθε φύλλο σε 2 σφιχτά ρολάκια, τα οποία τοποθετείτε σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε την επιφάνεια τους με βούτυρο.
Ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 20 λεπτά.
Tips:
•► Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση οποιοδήποτε τριμμένο ξηρό καρπό.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 πακέτο φύλλο κρούστας
•► 200 γρ. Βούτυρο Lurpak
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 2 κουτ. σούπας κοφτές κανέλα
•► γαρίφαλο σκόνη στη μύτη του κουταλιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε το βούτυρο. Σε μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και το γαρίφαλο.
Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα χαράζετε στη μέση.
Αλείφετε την επιφάνεια του κάθε φύλλου με βούτυρο, πασπαλίζετε με την κανελοζάχαρη και τυλίγετε το κάθε φύλλο σε 2 σφιχτά ρολάκια, τα οποία τοποθετείτε σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε την επιφάνεια τους με βούτυρο.
Ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 20 λεπτά.
Tips:
•► Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση οποιοδήποτε τριμμένο ξηρό καρπό.
Δείτε το κατατοπιστικό video κάτω …
Την συνταγή δημιούργησε η Ελένη Ψυχούλη { φωτογρ. ΑΝΩ }
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου