Το κεμπάπ είναι πιο μερακλίδικος μεζές για τη μπίρα, ενώ μπορεί να γίνει και ένα χορταστικό, σπιτικό σουβλάκι.
Όσοι βρίσκουν τον αρνίσιο κιμά βαρύ, θα λατρέψουν αυτή την εκδοχή με μοσχαρίσιο κιμά.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
Για τα κεμπάπ
•► 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
•► 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
•► 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
•► 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
•► 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
•► 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
•► 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
•► 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
•► πίτες αραβικές ή για σουβλάκι
•► ντομάτα, σε κυβάκια ή φέτες
•► μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► κρεμμύδι, σε ροδέλες
•► γιαούρτι στραγγιστό
•► πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη
Εκτέλεση:
Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνετε για αρκετή ώρα, ώστε να αναμιχθούν καλά και ομοιόμορφα.
Πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ πάχους 3εκ. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν τα ψήσετε.
Ψήνετε τα κεμπάπ σε σχάρα ή σχαροτήγανο καλά ζεσταμένα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου σας.
Σερβίρετε τα κεμπάπ μαζί με ψημένες πίτες, ψιλοκομμένη ντομάτα ανακατεμένη με μπόλικο μαϊντανό και ροδέλες κρεμμυδιού, γιαούρτι και πάπρικα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
olivemagazine.gr
Για τα κεμπάπ
•► 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
•► 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
•► 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
•► 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
•► 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
•► 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
•► 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
•► 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
•► πίτες αραβικές ή για σουβλάκι
•► ντομάτα, σε κυβάκια ή φέτες
•► μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► κρεμμύδι, σε ροδέλες
•► γιαούρτι στραγγιστό
•► πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη
Εκτέλεση:
Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνετε για αρκετή ώρα, ώστε να αναμιχθούν καλά και ομοιόμορφα.
Πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ πάχους 3εκ. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν τα ψήσετε.
Ψήνετε τα κεμπάπ σε σχάρα ή σχαροτήγανο καλά ζεσταμένα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου σας.
Σερβίρετε τα κεμπάπ μαζί με ψημένες πίτες, ψιλοκομμένη ντομάτα ανακατεμένη με μπόλικο μαϊντανό και ροδέλες κρεμμυδιού, γιαούρτι και πάπρικα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Συνταγή από Δημήτρης Σκαρμούτσος … Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου