Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια πανεύκολη, πεντανόστιμη, υπέρθρεπτική μπάρα - παστέλι, η οποία είναι φτιαγμένη με ελληνικά super foods,
..οπως αναλύονται στο βιβλίο Γνωρίστε τα ελληνικά super foods των έγκριτων κλινικών διαιτολόγων - διατροφολόγων Κωνσταντίνου Ξένου και Αστερίας Σταματάκη { δείτε τελευταία φωτογρ. }
Υλικά:
•► 150 γρ. αμύγδαλα (άψητα και ανάλατα)
•► 50 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη περασμένη από το μπλέντερ)
•► ½ κ.γ μαστίχα Χίου (θρυμματισμένη) ή φυσική βανίλια
•► 100 γρ. σουσάμι
•► 50 γρ. σταφίδες
•► 250-280 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ
Προσθέτουμε την βρώμη, το σουσάμι, τις σταφίδες, τη μαστίχα και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά.
Tοποθετούμε το μείγμα σ' ένα μακρόστενο ταψάκι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
Στρώνουμε καλά την επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να δέσει. Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και διατηρούμε στο ψυγείο !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
•► 150 γρ. αμύγδαλα (άψητα και ανάλατα)
•► 50 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη περασμένη από το μπλέντερ)
•► ½ κ.γ μαστίχα Χίου (θρυμματισμένη) ή φυσική βανίλια
•► 100 γρ. σουσάμι
•► 50 γρ. σταφίδες
•► 250-280 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ
Προσθέτουμε την βρώμη, το σουσάμι, τις σταφίδες, τη μαστίχα και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά.
Tοποθετούμε το μείγμα σ' ένα μακρόστενο ταψάκι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
Στρώνουμε καλά την επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να δέσει. Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και διατηρούμε στο ψυγείο !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου